Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Gerard Coca: ‘La solució final a les problemàtiques actuals només passa per l’assoliment d’un Estat propi’

Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) han iniciat una campanya sota el títol ‘Espanya és crisi’ amb la qual es vol remarcar la importància de l’independentisme per donar respostes a les principals problemàtiques que té el país, al mateix temps que assenyala la responsabilitat de l’Estat espanyol en bona part d’elles. A l’entrevista feta per directe!cat a en Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, es fa una valoració d’aquesta campanya, que té quatre eixos fonamentals: econòmic, social, democràtic i ambiental.

Redacció
Redacció 05/11/2008

A l’entrevista, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, ens fa una valoració de la difícil situació actual i, tot i que ell té clar que ‘la solució final a aquestes problemàtiques passa per l’assoliment d’un Estat propi’ i que el què s’ha de fer és ‘aplicar les polítiques que més beneficiïn els Països Catalans sense passar pels peatges de Madrid”, per Coca, no es passar per alt que ‘moltes de les problemàtiques actuals no poden esperar a la independència i necessiten respostes immediates’.

Per tal d’afrontar aquesta situació, segons Coca, el país ha d’apostar per ‘l’economia del coneixement’ i “els sectors industrials de valor afegit, el reforç de les polítiques socials (especialment en el triangle habitatge – treball – formació )’, entre altres. Però tot això passa per tenir un ‘bon finançament’ i ens recorda que ‘Catalunya té masses reptes sobre la taula per poder construir el seu futur sense un finançament just’. És per aquest motiu que, segons el portaveu nacional de les JERC, ‘si el nou finançament no és suficient serà el senyal que no és un bon finançament’ i, en conseqüència, ‘Catalunya no l’hauria d’acceptar’.