Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Gent d’Esquerra aposta per la unitat i el concert econòmic

El candidat a presidir Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha marcat els dos grans objectius del partit, en cas de victòria, i que passen per aconseguir ‘una majoria social’ ‘per poder passar del dret a decidir al poder de decidir’, i a curt termini, obtenir el concert econòmic amb vista al 2010. Per aconseguir-ho, Puigcercós ha obert les portes a ‘totes les forces polítiques catalanistes’. El candidat a secretari general del partit, Joan Ridao, ha proposat ‘generositat’ per l’endemà del dia de les eleccions internes d’ERC, el pròxim 7 de juny, i ha apostat per una ‘direcció unida i representativa de la pluralitat interna del partit’.

Redacció
Redacció 25/05/2008

‘Hi ha un gran vaixell que hem de fer virar, però sense cops de timó’. Amb aquesta metàfora Ridao ha apostat per dur a terme el canvi que necessita el partit ‘de forma ordenada’ i ha insistit en la necessitat d’incloure totes les corrents internes del partit, fent referència a ERC com una orquestra, on tots toquen diferents instruments però segueixen ‘la mateixa partitura’. En aquest sentit, Ridao s’ha referit a Gent d’Esquerra com la corrent que representa ‘la centralitat’ del partit.

En relació a les declaracions fetes pel president d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, durant l’acte central de campanya d’ERC Futur, just avui fa una setmana, en les quals va assegurar que hi va haver ‘mòbing’ en el si del partit, Puigcercós no ha volgut entrar a valorar aquest comentari. Sí ha dit, però, que tots són responsables ‘del bo i del dolent’ d’aquesta darrera etapa i ha afegit que ‘cal estar per les verdes i les madures’.

Puigcercós i Ridao han assistit aquest dissabte al migdia a l’acte central de la campanya de Gent d’Esquerra, que ha tingut lloc a La Farga de l’Hospitalet, on hi s’han aplegat més de 2.000 persones, entre militants i simpatitzants. També hi ha estat la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, el conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, o la portaveu del partit al Parlament de Catalunya, Anna Simó, entre d’altres destacades personalitats d’ERC que han donat suport a la candidatura de Gent d’Esquerra, sota el lema ‘Responsabilitat, rigor i treball’.

‘Hi ha un gran vaixell que hem de fer virar, però sense cops de timó’. Amb aquesta metàfora Ridao ha apostat per dur a terme el canvi que necessita el partit ‘de forma ordenada’ i ha insistit en la necessitat d’incloure totes les corrents internes, fent referència a ERC com una orquestra, on tots toquen diferents instruments però segueixen ‘la mateixa partitura’. En aquest sentit, Ridao s’ha referit a Gent d’Esquerra com a la corrent que representa ‘la centralitat’ del partit.

En relació a les declaracions fetes pel president d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, durant l’acte central de campanya d’ERC Futur, just avui fa una setmana, en les quals va assegurar que, en el si del partit, hi ha ‘mòbing’, Puigcercós no ha volgut entrar a valorar aquest comentari. Sí ha dit, però, que tots són responsables ‘del bo i del dolent’ d’aquesta darrera etapa, i ha afegit que ‘cal estar per les verdes i les madures’. En aquest mateix sentit s’ha manifestat Ridao, que ha dit que tots són ‘responsables’, ‘no hi ha una Esquerra dels que l’encerten i dels que s’equivoquen, hi ha una sola esquerra’.

Puigcercós també ha apostat per la unitat en el si del partit i per ‘no excloure ningú’, i ha assegurat que junt amb ‘la força tranquil·la’ que representa Gent d’Esquerra segons el candidat a la presidència del partit, també cal que se sumin ‘els companys de les altres candidatures’. ‘Aquests també són d’Esquerra’, ha recordat Ridao.

El líder independentista s’ha referit a Gent d’Esquerra com la candidatura que dóna una resposta ‘serena, tranquil·la i constructiva’, ‘sense criticar ningú’, ha afegit. En aquest sentit el líder d’aquesta candidatura ha apostat per una Esquerra ‘positiva, que sumi’ i que sigui capaç de ‘corregir quan cal’. ‘Volem ser pal de paller de tots els accents, territoris, generacions i orígens’, ha dit, i per això cal ‘comptar amb tots els accents i colors, hem de representar a tothom’.

Ridao ha remarcat també la necessitat de fer ‘compatible el partit amb el Govern’, tot i que ha remarcat la importància de ser ‘exigents’ i no fer-ho ‘a qualsevol preu’. Un altre objectiu de Gent d’Esquerra és el de crear una ‘xarxa molt potent’ entre la ciutadania, que faci Esquerra menys ‘vulnerable’. En aquest sentit Ridao ha remarcat la necessitat de deixar de ser ‘un funambulista a la corda fluixa’, ‘hem de ser un partit molt fort’, ha insistit. I en darrer lloc, Ridao ha apostat també per crear una Esquerra ‘moderna’, ‘de segona generació’, ha dit.

Durant l’acte han pujat a l’escenari 9 dels 12 consellers territorials d’ERC, els que han donat suport a Gent d’Esquerra, i ha parlat en nom de tots ells el president del partit al País Valencià, Agustí Cerdà. També han assistit a l’acte una representació de les JERC, que han expressat el seu suport a la candidatura mitjançant la portaveu de les JERC del País Valencià, Anna Penya, i el portaveu de les JERC, Gerard Coca. També hi han assistit representants del món sindical, i de la societat civil i una trentena d’alcaldes que han anat a l’acte en representació de les alcaldies que donen suport a Gent d’Esquerra.

També hi han intervingut els diputats d’ERC al Parlament de Catalunya, els diputats al Congrés, el representant del partit al Senat i la representant al Parlament de les Illes Balears. Com a portaveu de tots ells ha parlat la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, que ha apostat per la necessitat d’un ‘lideratge fort’ i per un partit ‘unit i sense altibaixos’.

Finalment, han donat suport a Puigcercós i Ridao els consellers, Ausàs, Capdevila i Huguet. Aquest darrer ha parlat de Gent d’Esquerra com la candidatura ‘que és capaç de tenir un peu al carrer i un peu al Govern’. Des del carrer, ha dit, ‘es construeix la nació’, i des del Govern ‘es construeix l’Estat’, i ha assegurat que Puigcercós i Ridao formen l’única candidatura ‘que pot ser el graner de tot el gra de l’independentisme de Catalunya’. ‘Qui vulgui treball cap a la independència que ens voti a nosaltres’, ha afegit, ‘no ens espanta la feina’.