Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Generalitat i govern balear ofereixen petits fragments de les novetats editorials en català als usuaris del transport públic

Amb el títol ‘Tasta’m’, la Generalitat i el Govern de les Illes Balears posen en marxa des d’aquest dilluns un programa per fomentar la lectura i promoure les obres literàries en llengua catalana. La iniciativa consisteix en l’edició d’opuscles amb primers capítols o extractes de novetats editorials, que es distribuiran a les estacions dels diversos transports públics.

La campanya durarà 50 setmanes i es farà de cada títol un tiratge de 150.000 d’opuscles, dels quals 145.000 es distribuiran per Catalunya, i 5.000, a les Balears. D’aquesta manera, es vol animar al passatger a comprar l’obra en la seva totalitat, i incrementar l’hàbit per la lectura.

Redacció
Redacció 10/11/2008

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha comenta el funcionament del programa i ha explicat que s’allargarà durant gairebé un any. Es presentarà un títol per setmana i en dies progressius es publicaran petits llibrets en diverses estacions ferroviari tant a Catalunya com al conjunt de les Illes.

D’altra banda, el director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manuel Villalante, també present a l’acte, ha comentat l’abast de la iniciativa en el conjunt d’usuaris de transport col·lectiu a Catalunya.

La consellera d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Bàrbara Galmés, ha explicat que el programa té un triple objectiu: general el gust per la lectura alhora que promocionar els nostres autors, promocionar les nostres editorials i dinamitzar les nostres llibreries i biblioteques.