Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Geli celebra la normalització de les operacions de canvi de sexe

|

- Publicitat -

La consellera de Salut ha manifestat que les vuit intervencions de canvi de sexe finançades pel Govern s’han desenvolupat satisfactòriament i que el Departament les veu com una solució a una ‘patologia analitzada prèviament pels professionals’. Geli ha avançat aquest dijous que el Clínic farà un total de 20 operacions, que formen part d’un programa pilot engegat l’any 2006.

Marina Geli ha fet aquestes declaracions a Begues (Baix Llobregat), durant l’acte d’inauguració del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Pou Torre, que substitueix el consultori municipal anterior, insuficient per les necessitats de la població, de 5.500 persones. El nou CAP, de 693 metres quadrats, ha suposat una inversió de més d’1,7 milions d’euros, segons ha indicat Geli.

Evitar judicialitzar relacions entre metges i pacients

Publicitat

Geli s’ha referit a les gairebé 850 agressions patides durant l’any 2008 per metges, infermers i professionals del sector de la salut. ‘Tenim 60 milions d’actes sanitaris a l’any, per tant la proporció d’agressions és més petita. Si contextualitzem les xifres, veurem que els ciutadans no tenen de cap manera actituds agressives de manera generalitzada’. Geli ha afegit que no és partidària de judicialitzar la relació entre metges i pacients perquè ‘si desmuntem el principi bàsic de confiança en l’autoritat, anirem malament’. ‘Cada centre ha de buscar recursos per minimitzar riscos i sobre tot cuidar la fragilitat de l’autoritat’, ha agregat.

Posteriorment a la seva visita a Begues, Geli ha inaugurat un centre de rehabilitació a Viladecans (Baix Llobregat), que ajudarà a descongestionar els de Gavà (Baix Llobregat) i Castelldefels (Baix Llobregat).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut