Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Amenacen al gegant independentista

El gegant de Prats de Lluçanès (Lluçanès) sempre ha anat amb una estelada penjada al coll. És un tret característic del gegant, apreciat a totes les sortides que la colla […]

Redacció 25/06/2007

El gegant de Prats de Lluçanès (Lluçanès) sempre ha anat amb una estelada penjada al coll. És un tret característic del gegant, apreciat a totes les sortides que la colla gegantera ha fet per la geografia dels Països Catalans.

Només en un espectacle a Mallorca la Policia local va manar que li retiressin l’estelada, seguint ordres de l’alcaldessa, però la colla va rebre el suport dels mallorquins que van presenciar l’acció.

Ara, però, s’enfronten a la possible retirada de l’estelada per sempre. I ni més ni menys que obligats per l’alcalde de CiU de la mateixa població. El consistori va reunir a la colla castellera, i van demanar-los que fessin desaparèixer l’estelada del coll del gegant perquè resulta que hi ha “gent” a qui no agrada que el gegant porti estelada.

La decisió del consistori ha sorprès a tota la població. De fet la primera decisió dels convergents a Prats ha estat retirar l’estelada que onejava al màstil de l’Ajuntament. I encara tenen la barra d’anomenar-se nacionalistes!

imatge

Des de directe!cat esperem que la colla gegantera es mantingui ferma i no es doblegui davant una imposició tan absurda. Visca els gegants independentistes!