Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Gallardón afirma “sentir-se derrotat” i diu adéu

El conseller de Governació de la Generalitat, Joan Puigcercós (ERC), ha considerat avui que la ‘pèrdua’ d’Alberto Ruiz Gallardón, recent exclòs de les llistes del PP al Congrés, és un ‘pas enrere’ que situa el partit ‘en unes coordenades més de la dreta extrema i dura que no d’una opció centrada’. Gallardón ha anunciat avui, ‘amb molta tristesa’ i després de ser ‘derrotat’ en les seves aspiracions, que el dia de les eleccions generals obrirà un ‘període de reflexió personal i compartida’ amb les persones que l’han acompanyat aquests anys a l’Ajuntament i a la comunitat de Madrid.

Redacció
Redacció 16/01/2008

Per Puigcercós, en les llistes del PP ‘no hi ha sorpreses’ perquè la sorpresa hagués estat que Gallardón -amb una imatge ‘molt més centrada, més europea i democràtica’- hagués anat de segon de llista ‘per substituir, en una possible caiguda lliure a les eleccions, a Mariano Rajoy’.

Ha criticat que, en comptes d’això, el partit ‘ha tornat a apostar pel sector més dur, el més integrista’, que, en opinió seva, representa l’expresident d’Endesa Manuel Pizarro, número dos per Madrid.

La possible retirada de Gallardón de política seria, per ell, una ‘pèrdua per al PP, si tenia voluntat d’adquirir un centre liberal homologable a nivell europeu’.

L’ombra d’Aznar

El fitxatge de Pizarro, segons Puigcercós, és un ‘missatge nítid contra Catalunya’ i que l’expresident del Govern José María Aznar ‘es refunda a partir del senyor Pizarro’. ‘Tenim la sensació que Rajoy és un parèntesi de transició en el PP’, ha indicat.
Ha considerat que ‘continua la tònica de normalitat’ en el PP, que ‘és la que va deixar escrita de pròpia mà Aznar’. ‘Avui hem vist el successor real [d’Aznar], que no era Rajoy, sinó Pizarro’.

El conseller republicà ho ha dit avui a la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha pronunciat la conferència ‘Nous reptes de Catalunya’.