Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Gairebé 100.000 cases romanen buides durant tot l’any a les Balears

Malgrat que ambdues institucions tenen el mateix objectiu, facilitar l’accés a l’habitatge, les fórmules defensades per uns i per uns altres són ben distintes. Si fa uns dies el Govern va llançar la proposta de qualificar terreny rústic per a construir habitatges de protecció oficial, ara el GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) ha reclamat que s’utilitzi per a aquesta fi el sòl que ja és urbanitzable i els prop de 100.000 habitatges desocupats que hi ha a les Illes.

Redacció
Redacció 06/11/2007

L’associació ecologista defensa que les Balears conta actualment amb unes 3.600 hectàrees de terreny urbanitzable, pel que no hi ha necessitat d’utilitzar altres classificades avui dia com a rústiques.

D’altra banda, i dintre de la seva filosofia d’aprofitar el que ja hi ha construït, els ecologistes volen promoure mesures perquè les milers d’habitatges que actualment estan desocupats durant tot l’any passin a ser utilitzats. El GOB reivindica que s’utilitzi sòl que ja és urbanitzable per a construir habitatges socials. Segons les seves dades, a l’Arxipèlag hi ha actualment 537.911 habitatges, dels quals 107.059 són segones residències i 94.261 estan buides de forma permanent. Aquestes cases podrien passar a ser usades si s’apliquessin mesures similars a les propostes fetes en altres zones com a Catalunya o el País Basc, en les quals s’estudia aplicar penalitzacions als propietaris que tinguin els seus habitatges desocupats.