Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Freixenet afronta el boicot

La pela és la pela, i algunes empreses del Principat vendrien fins i tot la seva catalanitat si això els suposa augmentar les vendes. És el cas del gegant del […]

Redacció
Redacció 30/05/2008

La pela és la pela, i algunes empreses del Principat vendrien fins i tot la seva catalanitat si això els suposa augmentar les vendes.

És el cas del gegant del cava Freixenet, una de les empreses del sector més reticents a acceptar la seva catalanitat, i que contínuament utilitza el màrqueting per posicionar-se com una empresa ‘spanish friendly’, deixant per a la lletra petita el detall insignificant i anecdòtic que tenen la central a Sant Sadurní d’Anoia.

Ara hem sabut que, per tal d’evitar el boicot que des d’Espanya encara es practica contra el cava català, Freixenet vol construir una bodega a Requena (Plana d’Utiel), traslladant així al País Valencià part de la seva producció. Casualitats de la vida, Requena és l’única localitat valenciana que entra dins la denominació d’origen ‘cava’, i amb aquest moviment Freixenet eludiria el boicot al cava català, ja que les seves ampolles serien de ‘cava valencià’.

Els milers de ceps de Freixenet no seran pas replantats al País Valencià, però els quatre milions d’ampolles que preveuen embotellar a la nova planta, begudes que seran destinades als lots i les vendes a Espanya, podrien servir-los per eludir el boicot català, ja que no durien cap referència a Catalunya a les seves ampolles (i d’etiquetar en català, a Freixenet ni parlar-ne). Aquest és el pla mestre amb què Freixenet afrontarà el boicot.