Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Franco a la memòria

Els lectors del directe!cat ja coneixien la gentussa d’Intereconomia molt abans de l’episodi amb Wyoming i el vídeo de la becaria. L’emissora dretana, vinculada al PP i amb una audiència […]

Redacció
Redacció 16/02/2009

Els lectors del directe!cat ja coneixien la gentussa d’Intereconomia molt abans de l’episodi amb Wyoming i el vídeo de la becaria. L’emissora dretana, vinculada al PP i amb una audiència sota mínims, ja s’havia retratat com a cantina de fracassats i exfalangistes impedint un reportatge del Caiga Quien Caiga (CQC) on pressionaven l’obscur president de la diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Avui us presentem un altre vídeo antològic de l’emissora, emès al programa ‘España en la memòria’ el passat 20-N, en el que es lloa la figura de Francisco Franco. Talment com si observéssim la TVE dels anys 60, al vídeo hi apareixen tot de mòmies alabant Franco, amb frases de l’estil ‘tenia siempre cara de bueno, nunca parecia autoritario o enfadado’. De la mateixa defensa, els intel·lectuals del programa defensen que el dictador ‘supo ir creando una estructura económica que luego permitió un desarrollo económico susiguiente‘.

L’apologia a Franco és constant i desvergonyida, celebrant la política de natalitat del dictador, la seva gran visió i estratègia… fins i tot elogien els pantans amb una preocupant comparació amb el present: ‘me gustaria ver a mi a los actuales jefes del estado inaugurando pantanos… si no hubiera sido por aquellos pantanos que provocaban los chistes que pasaría ahora con la sequía?’ es pregunten els nostàlgics franquistes de l’emissora del PP.

No en parlarem més, us enganxem el vídeo a continuació. Ara bé, visioneu-lo amb precaució, no fos que quedéssiu sepultats de caspa!