Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Francesc-Marc Álvaro ‏posa les cúpules d’Òmnium i l’ANC contra les cordes

El periodista Francesc-Marc Àlvaro, exmembre de la junta d’Ómnium, ha llançat a través de Twitter set preguntes clau que posen en evidencia les cúpules de les dues entitats  pel que fa a la consulta als seus socis sobre la llista transversal. Álvaro posa sobre la taula la manca de claredat i, fins i tot, l'intent de manipulació de les cúpules d’Òmniun i el Secretariat Nacional de l’ANC vers els seus socis en un moment clau del procés.

Redacció
Redacció 10/07/2015

Els “lapsus” d’Òmnium

En primer lloc es demana per què Ómnium no va explicar a les delegacions comarcals això de la llista “sense polítics” perquè es pogués debatre al territori, i per què l'enquesta darrera d'Òmnium només pregunta per una llista unitària “sense polítics”, lligant màxima unitat amb exclusió. 

Les bases de l’ANC no van ser consultades sobre la llista sense polítics

Pel que fa a l’ANC, Álvaro demana per què el secretariat de l'ANC va tancar tan rotundament (contra criteri de J. Sánchez) la possibilitat de llista “amb polítics”, i per què les bases de l'ANC  no van ser preguntades pel tema “sense polítics” en cap moment.

Per últim, el periodista demana per què entre les bases d'ANC  i Òmnium es veu desitjable una  llista que combini polítics i no polítics i això no s'accepta a les cúpules.
 
Les contradiccions de voler fora Mas i voler que faci de “d’airbag” amb l’estat el 28-S

Álvaro clou la ràfega de piulades demanant per què s'accepta com factor de veto “els d'esquerres no votaran mai llista amb Mas” i no es pensa que l'exclusió Mas pot frenar altres, i el perquè es dóna a entendre que el procés no necessita lideratges clàssics però es demana a Mas que faci d'airbag amb l'Estat el 28-S.
 
El misteri de l’estudi d’Òmnium

Una pregunta que fa dies que plana i que ningú n’ha tret encara l’entrellat és per què Òmnium mai no ha fet públic un estudi que l’entitat va encarregar i que fa guanyadora una llista unitària i àmplia amb polítics.

Relacionats