Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Francesc Canet tornarà a ser cap de llista d’ERC al Congrés per Girona

Ja s’han acabat les múltiples especulacions sobre qui havia de ser el cap de llista d’ERC a les eleccions generals.  Ja està decidit, serà en Francesc Canet, que havia estat cap de llista el 2004, però havia deixat el Congrés el 2006 per ser alcaldable a Figueres. El dubte es perpetuà fa uns mesos a causa d’una malaltia de Canet. Joan Puig, que també era el número dos fa quatre anys i actualment és diputat, sempre havia deixat clar que el seu desig era repetir, però en el primer lloc. Els dos tenien suports clars dins del partit i ahir van exposar els seus motius i arguments per ser caps de llista. En aquest punt, Puig va argumentar la «feina feta» com a diputat aquests quatre anys, en què ha estat portaveu adjunt d’ERC al Congrés.

Redacció
Redacció 04/12/2007

En general, no destaquen grans canvis. En el número tres, hi haurà l’actual diputada Laia Cañigueral, un lloc que al 2004 va ser ocupat per Cristina Alsina, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Girona. A la pràctica, però, és com si Cañigueral repetís lloc, perquè quan Canet va deixar el Congrés, ella va ser la que el va substituir i no Alsina.

Joan Puig va acceptar anar de número dos un altre cop, sabent que els pronòstics posen difícil que ERC aconsegueixi el segon diputat per a la circumscripció de Girona, igual que al 2004, quan, segons les seves pròpies paraules, ‘ningú donava ni un duro perquè sortís el segon diputat’, va dir.

El procés encara no s’ha acabat

La proposta de l’executiva regional s’haurà de sotmetre ara a l’acord de la comissió electoral d’ERC i després, al del consell nacional del partit. La confecció de la llista, però, va acabar ahir amb consens de tots els implicats, de manera que no es preveuen canvis, almenys en els primers llocs.