Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Francesc Antich promet ajudes per a les empreses per frenar la crisi

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha assegurat avui en el discurs amb què ha obert el debat de política general que el manteniment dels llocs de treball és gairebé ‘una obsessió’ de l’Executiu balear en el context de crisi econòmica.

‘La crisi ens ha agafat reunits treballant’, ha assegurat Antich, qui ha destacat que el diàleg, el consens, la concertació i el treball conjunt són els principis bàsics del Govern per definir un nou model de creixement basat en ‘la sostenibilitat, l’estímul de l’activitat econòmica i l’enfortiment de la política social’.

Antich ha destacat les tretze mesures posades en marxa per reactivar l’economia i els set pactes assolits en matèria d’habitatge assequible; transport públic; investigació, desenvolupament i innovació; pel capital humà, l’ocupació, els fons socials europeus i el pacte agrari; tots ells aconseguits en un any i que ‘consoliden els projectes socials’.

Redacció
Redacció 21/10/2008

Així mateix, el president Antich, ha anunciat avui l’aprovació en breu d’una línia d’ajuts de 16 milions d’euros per avalar préstecs a petites empreses i una partida inicial d’1,5 milions per a garanties bàsiques per a persones amb necessitats.

En el seu discurs del debat sobre l’orientació política general de l’Executiu, Antich ha anunciat també la creació d’una comissió amb representants dels consells i ajuntaments per establir les reformes necessàries per dotar d’agilitat i eficiència a totes les administracions i la preparació d’un decret llei per simplificar i accelerar els processos administratius en projectes d’interès general que necessitin resposta immediata.

Antich ha garantit la transparència en l’administració pública perquè ni un euro del contribuent sigui desviat cap a interessos privats. Per aquesta raó, ha recordat que el Govern ultima una llei del sector públic que asseguri la necessària fiscalització de les empreses públiques, una norma que té com objectiu evitar que es repeteixin pràctiques corruptes com les que esquitxen la política balear.