Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Francesc Antich ja és president de les Illes Balears

Francesc Antich ha estat investit president de les Illes Balears. Ha estat possible gràcies al suport que li han cedit els socialistes, el Bloc i UM. Des de dimarts, el discurs d’Antich ha estat marcat per l’objectiu d’obtenir “consensos en majúscules” amb tots els partits polítics i oferir un “pacte per la competitivitat i l’economia balear. Sembla difícil trobar consens en un Parlament tan ajustat, el resultat ha estat, però, suficient: 30 vots a favor i 29 en contra.

Redacció 05/07/2007

Ja és un fet: Francesc Antich és el nou president de les Illes Balears, i destrona així el Partit Popular del govern. El parlament balear ha donat el suport necessari al socialista perquè formi govern. Concretament, hi ha hagut 30 vots a favor, dels socialistes balears (PSOE), el Bloc i Unió Mallorquina (UN) i la diputada del grup mixt en representació d’Eivissa pel Canvi. Els vots en contra han estat del Partit Popular (PP) i de l’únic parlamentari d’AIPF, diputat de Formentera, que n’han sumat 29. Amb aquest resultat ha acabat el debat d’investidura mantingut els últims dos dies a la cambra autonòmica.

El candidat socialista ha obtingut el suport del Parlament després d’exposar, en el discurs amb què aquest dimarts es va iniciar el debat d’investidura, la seva voluntat d’obtenir “consensos en majúscules” amb tots els partits polítics i oferir un “pacte per la competitivitat i l’economia balear”. Per exemple, va fer especial referència a un dels temes més importants a les Illes com és el turisme i l’urbanisme i que calia aturar les grans obres de les Illes Balears, i fer un esforç enfocat a nous serveis socials.