Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

França modifica la constitució per reconèixer les “llengües regionals”

L’Assemblea Nacional francesa ha aprovat aquest dijous una esmena al projecte de llei de reforma de la constitució, a partir de la qual s’afegeix a l’article 1 que ‘les llengües regionals pertanyen al seu patrimoni’. Així, si fins ara només s’admetia el francès com a llengua oficial del país, ara també estaran reconeguts el català, el bretó, el cors, l’occità, el basc i l’alsacià. L’esmena, presentada pel diputat Jean-Luc Warsmann, proposa tenir en compte l’existència de les llengües ‘regionals’, tal com havien demanat ‘un gran nombre’ de diputats, especialment a partir d’un debat celebrat a l’Assemblea Nacional el passat 7 de maig, segons recull el web de l’Assemblea.

Redacció
Redacció 23/05/2008

França, el gran exemple d’un Estat fortament centralitzat ha fet un gran pas endavant en direcció a l’acceptació del seu plurilingüisme i de la varietat de nacions que trepitgen les seves fronteres.

I és que ahir, l”Assemblea Nacional francesa ha aprovat una esmena al projecte de llei de reforma de la constitució, a partir de la qual s’afegeix a l’article 1 que ‘les llengües regionals pertanyen al seu patrimoni’. Així, si fins ara només s’admetia el francès com a llengua oficial del país, ara també estaran reconeguts el català, el bretó, el cors, l’occità, el basc i l’alsacià.