Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

França destinarà 300 milions de dòlars a “acompanyar” la creació de l’Estat palestí

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha anunciat avui en l’obertura de la Conferència Internacional de Donants per a l’Estat palestí, que França destinarà 300 milions de dòlars, una mica més de 200 milions d’euros, a ‘acompanyar’ la creació de l’Estat palestí en els tres pròxims anys, dels quals 65 milions seran efectius demà en el pressupost de l’Autoritat Palestina. Sarkozy també ha demanat als palestins que es mantinguin units entorn del seu president, Mahmud Abbas. ‘La pau no es farà sense Gaza, part integrant del futur estat palestí’.

Redacció 18/12/2007

‘La dinàmica de pau s’ha rellançat. No ha de fracassar, no pot fracassar. Nosaltres, la comunitat internacional, hem de recolzar-la amb totes les nostres forces’, ha emfatitzat Sarkozy en obrir els treballs de la conferència en la qual ha demanat a les nombroses delegacions presents ‘estar a l’altura del repte’ i ser ‘generosos’. ‘El que s’espera de nosaltres, de la comunitat internacional, és donar un suport concret a la realització d’aquest objectiu’, ha insistit.

El cap de l’Executiu francès ha recordat que la cita de París ha d’aportar un ‘suport’ immediat al conjunt de la població dels territoris palestins i un suport ‘financer i humanitari’ a la població de Gaza, l’aïllament prolongat de la qual suposa, segons el president francès, un ‘risc’ polític, econòmic i de seguretat.