Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Forn diu que actuarà si es demostra que la policia espanyola va amagar informació

ACN Barcelona .- El conseller d'interior, Joaquim Forn, ha advertit que actuarà si es demostra que la policia espanyola va ocultar informació als Mossos d'Esquadra sobre l'imam de Ripoll abans dels atemptats. Tot i això, ha explicat que primer vol abordar aquesta qüestió amb el ministre de l'interior, Juan Ignacio Zoido. En declaracions a Catalunya Ràdio Forn ha assegurat que no ho té “contrastat” però que si s'hagués produït aquesta ocultació “hauria estat una decisió malintencionada”, amb unes “conseqüències fatals”. En aquesta línia, ha expressat el “desig que els Mossos puguin accedir a les bases de l'Europol”. 

Redacció
Redacció 26/08/2017

Guerra bruta del govern espanyol contra Catalunya?
 
Aquest dimecres el govern espanyol va negar que la policia espanyola o la Guàrdia Civil rebessin cap comunicació de les autoritats belgues sobre l'imam de Ripoll.
 
La policia espanyola va punxar el telèfon d'Abdelbaki es Satty, l'imam de Ripoll considerat el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'any 2005, segons va publicar ABC aquest divendres. La policia l'investigava per la seva presumpta vinculació a dues organitzacions terroristes integrades a la xarxa d'Al Quaida.
 
El govern espanyol va negar dimecres el joc brut però…..
 
Per la seva part el govern espanyol va negar dimecres que existís comunicació de les autoritats belgues sobre l'imam tot i que el Sindicat Unificat de la Policia (SUP) va assegurar que “hauríem enviat als Mossos la fitxa de l'imam prement un simple botó d'haver-ho sol·licitat”.
 
Forn entén la posició dels col·lectius contraris a la presencia del rei
 
D'altra banda, Forn s'ha referit a la manifestació d'aquesta tarda i ha dit entendre “perfectament” la posició dels col·lectius contraris a la presència del rei Felip VI a la manifestació tot i que ha afegit que el sentit de la mobilització és “donar suport” a les famílies afectades i transmetre un “missatge de pau”.