Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Forn afirma que la comunicació de la policia belga amb Mossos sobre l’imam va ser “informal” i no incloïa “cap advertiment”

El contacte, que es va produir el març del 2016, es va fer mitjançant un correu electrònic. Forn ha defensat el paper dels Mossos d'Esquadra i ha rebutjat que s'actués malament.

Redacció
Redacció 24/08/2017
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha afirmat aquest dijous que la comunicació entre un agent de la policia belga i un responsable dels Mossos d'Esquadra demanant informació sobre l'imam de Ripoll va ser “informal” i no incloïa “cap advertiment”.
 
El contacte, que es va produir el març del 2016, es va fer mitjançant un correu electrònic. Forn ha defensat el paper dels Mossos d'Esquadra i ha rebutjat que s'actués malament. “No és una errada perquè simplement se'ns demana informació i donem el que tenim: que no ens consta que sigui investigat ni sigui perillós”, ha defensat Forn des de Cambrils (Baix Camp).
 
A més, ha recordat que si hagués estat una comunicació formal, el canal no hauria pogut ser directe perquè els mossos “no poden tenir relació directa amb policies de fora” i s'hagués hagut de fer a través del ministeri. D'altra banda, Forn ha lamentat que “havent-hi una amenaça difosa per Estat Islàmic ahir mateix, ara la preocupació d'alguns mitjans sigui la de disminuir i embrutar la tasca dels Mossos”.