Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Forcadell: “La ruptura amb l’Estat serà al juliol quan s’aprovin les lleis de transitorietat”

Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, ha contestat avui les preguntes de Lídia Heredia a Els Matins de TV3 que s'ha desplaçat fins a la cambra catalana per a seguir en directe el segon ple sobre la moció de confiança al president Carles Puigdemont. Forcadell ha recordat que aquesta és una legislatura peculiar i extraordinària: “hem estat 3 mesos sense president, ara una qüestió de confiança, els pressupostos”. També ha assegurat que el moment de ruptura amb l'Estat serà al juliol amb l'aprovació de les lleis de transitorietat.

Redacció
Redacció 29/09/2016
Carme Forcadell creu que Puigdemont va ser molt clar ahir: “farem un referèndum amb garanties perquè la gent s'expressi i això sempre és positiu”. En aquest sentit, però, no ha tancat la porta a la negociació amb Madrid: “nosaltres sempre hem de tenir la mà estesa amb l'estat encara que sempre ens hagi dit que no”.
 
No serà un altre 9N
 
Forcadell ha afirmat que el referèndum previst pel setembre del 2017 “no ha de ser un altre 9N, ha de ser vinculant i hem d'assegurar la participació”. Això serà possible perquè, segons Forcadell, “a finals de juliol s'aprovarà la llei de transitorietat el referèndum es convocaria amb la nova llei catalana” que és quan es produirà “la ruptura amb l'Estat”. La presidenta ha explicat que “la llei de transitorietat és la que et permet passar de la legalitat espanyola a la catalana amb la legitimitat que donen les urnes”.
 
Sobre com es planificarà i convocarà aquest referèndum, ha explicat que “s'ha creat una comissió interdepartamental sota la direcció del vicepresident Oriol Junqueras però hi participaran totes les conselleries”.

La qüestió de confiança

 
Sobre la qüestió de confiança, Forcadell ha desitjat que “m'agradaria molt que algun altre diputat de fora de la CUP i JxSí donés confiança a Puigdemont” amb una clara al·lusió a Catalunya Sí Que Es Pot.
 
Pel que fa a la seva situació política després que la seva figura estigui al punt de mira de la justícia espanyola, Forcadell, ha explicat sentir-se “molt tranquil·la” ni té “gens de neguit. No contemplo en cap cas la meva inhabilitació. Seria un atac a la democràcia”.

Relacionats