Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Forcadell: L’11 de setembre serà el més multitudinari de la història

Sant Pere Pescador (ACN).- La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha reiterat que no existeix “cap impediment” per fer la consulta el 9-N. “Si Catalunya és sobirana, votarem d'acord a la legalitat, amb la nostra llei de consultes perquè és constitucional i està dins de l'Estatut”, ha subratllat. En aquest sentit, Forcadell ha reiterat que l'objectiu de l'ANC és poder posar les urnes al carrer i ha assegurat que “d'aquí no ens trauran”. D'altra banda, la presidenta confia que l'11 de setembre serà “el més multitudinari de la nostra història”. Forcadell ha participat aquest diumenge en la formació d'una triple “V” a Sant Pere Pescador, per terra, mar i aigua; i un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff.

Redacció
Redacció 24/08/2014

Volem votar i podem votar

Des del principi, Forcadell no ha volgut entrar a valorar les declaracions dels dirigents polítics sobre la consulta i la possibilitat que el Tribunal Constitucional tombi la llei de consultes del Parlament català. En aquest sentit, la presidenta ha volgut diferenciar l'ANC de qualsevol formació tot assenyalant que ells “mai responen” les declaracions dels partits perquè són “societat civil”. “Estem convençuts que el 9-N votarem i aquest és el nostre únic objectiu, no hi ha cap raó perquè no puguem votar i guanyar i ho farem dins de la legalitat catalana”, ha assenyalat.

No parlem de Manos Limpias

D'altra banda, la presidenta de l'ANC no ha volgut entrar a valorar la querella que vol presentar el sindicat Manos Limpias contra ella per incitar a la “sedició”. “No fem comentaris, no els vam fer abans i tampoc els farem ara”, ha argumentat. Forcadell ha participat aquest diumenge en la triple “V” que s'ha fet a Sant Pere Pescador, per mar, terra i aire. L'esdeveniment ha aplegat a unes 2.500 persones a la desembocadura del riu Fluvià. Des de l'organització han assegurat que s'han superat totes les previsions, ja que només comptaven amb uns 1.200 inscrits a la pàgina web. Els assistents també han aixecat un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, on es reclamava poder fer la consulta.

Suport de Lluís Llach

L'acte – anomenat 'Caminem cap al 9N 2014'- ha estat organitzat per l'ANC i s'ha allargat durant gran part del dia amb un dinar popular amb unes 900 persones, entre elles hi havia el cantant i músic Lluís Llach; el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany i el president de Súmate, Eduardo Reyes. Posteriorment, aquests han estat els encarregats de fer un petit parlament sobre quin va ser el primer dia que van veure que eren independentistes, la situació actual que viu Catalunya i el futur després de la consulta.
 

Relacionats