Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Forcadell insta els partits a “deixar de banda els seus interessos” i unir forces per al 27-S

Blanes (ACN).- La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha instat els partits a “deixar de banda els seus interessos” i unir forces per aconseguir que les eleccions del 27-S marquin l'inici de la república catalana. Quan falten sis mesos per a la cita amb les urnes, Forcadell ha assegurat que la societat civil no pot aconseguir la independència sense comptar amb els partits polítics i, per això, ha afirmat que l'ANC “no dóna per perduda” cap formació i, en tot cas, “s'hauran d'excloure elles mateixes” si no volen formar part del full de ruta que exigeixen els catalans. L'assemblea convoca actes el 27 de cada mes per mobilitzar l'electorat. Aquest divendres ho ha fet a Blanes.

Redacció
Redacció 28/03/2015

El 27 de cada mes i fins a les eleccions, l'ANC sortirà al carrer i convocarà diversos actes. L'objectiu és convèncer i mobilitzar l'electorat.La presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha assegurat que “és necessari” que tots els independentistes convençuts parlin amb tots els ciutadans per esvair dubtes i decantar la balança cap a l'opció sobiranista. “Han de saber que són eleccions plebiscitàries i el 27-S és on tot comença”, ha afirmat Forcadell.
 
Quan falten sis mesos per a la cita electoral, Forcadell ha participat en l'acte convocat per l'ANC conjuntament amb Súmate al Teatre de Blanes. Des de l'escenari, la presidenta de l'assemblea ha instat els partits polítics a “deixar de banda els seus interessos” per arremangar-se i unir forces per aconseguir que el 27 de setembre es converteixi en l'inici de al construcció de la república catalana.
 
“No parleu malament dels partits polítics perquè són els que tenim i és amb aquests amb els que hem de fer la independència”,ha afirmat Forcadell que està convençuda que “si no anem junts, no ens en sortirem”. Així, ha animat tant partits com entitats i societat civil a “treballar per la unitat” per combatre l'adversari que, matisa, no són els espanyols ni Espanya, sinó que és l'estat espanyol.
 
“Tornem a estar mobilitzant perquè tenim una fita molt clara i sabem que el 27-S votarem independència sí o independència no”,ha exposat la presidenta de l'assemblea. Davant d'això, creu que els catalans han de continuar “fent de formigueta” cap al seu objectiu evitant caure en cap de les provocacions que, afirma, arriben des de l'Estat.
 
Carme Forcadell ha definit el procés català com un projecte inclusiu, radicalment democràtic, regenerador i socialment just.Aquests són, segons creu, els arguments que han d'aconseguir que les formacions polítiques independentistes rebin el màxim suport de l'electorat.
 
Full de ruta inclusiu
 
Forcadell esta convençuda que s'acabarà signant un full de ruta en el qual se sentin còmodes bona part dels partits polítics, “des d'UDC fins a la CUP”, ha afirmat. “Estem convençuts que s'arribarà a un acord dels partits disposats a treballar per la independència”, ha asseverat.
 
L'ANC, concreta, vol que “s'hi inclogui tothom perquè el procés és transversal”. Per això, ressalta que no donen “mai res per perdut” i especifica que “si algú es vol excloure, que sigui ell”.
 
“Per nosaltres, l'objectiu més important és eixamplar la majoria social i incrementar el vot independentista, la feina més important a fer és aquesta”, ha conclòs Forcadell que, tot i això, no s'aventura a fixar quan es podria signar aquest acord. “Intentarem que sigui el més aviat possible, però totes les entitats i organitzacions tenen el seu ritme”, ha dit.
 
L'acte de Blanes, 'Junts per a un país nou', ha començat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Forcadell ha lamentat que una de les conseqüències que Catalunya no tingui estat propi és que el monòlit en record que s'ha situat al peu de la muntanya està escrit en diversos idiomes, però no en català. “M'ha dolgut profundament, perquè moltes de les víctimes són catalanes”, ha exposat.
 
A l'acte també hi ha intervingut el president de Súmate, Eduardo Reyes, que ha assegurat que, dins l'entitat, hi ha moltes persones que se senten encara espanyoles però que votaran “sí a la independència” perquè volen desvincular-se de l'estat espanyol.