Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Foment estudia tancar algunes línies de Rodalies per a poder garantir la seguretat dels passatgers

El Ministeri de Foment decidirà el dilluns si suspèn el pas d’alguns trens que circulen pel tram afectat per les obres de l’AVE, el motiu és que es podrien produir nous moviments de terres provocant forats a prop de les vies posant en perill la seguretat dels usuaris de Rodalies. Línies afectades per aquesta mesura serien la línia C-10, que uneix l’estació de França amb l’aeroport de Barcelona i la línia C-2, que va al Garraf, que es substituirien per transports alternatius. 

Redacció 20/10/2007

A dos mesos de la data prevista pel ministeri de Foment perquè El Tren d’Alta Velocitat arribi (TGV) a Barcelona, el Departament estudia tancar algunes línies de la xarxa de Rodalies per a garantir la seguretat dels usuaris. Víctor Morlán, secretari d’Estat d’Infraestructures i Planificació, ha assegurat que el dilluns farà públic si restringeix la circulació d’algunes línies de Rodalies. El motiu és garantir la seguretat dels usuaris de les línies que passen pel tram que uneix les estacions de Bellvitge i el Gornal. Els forats que s’han produït aquests últims dies han posat de manifest la delicadesa del terreny. A hores d’ara, cap tècnic pot garantir al 100% que no haurà nous despreniments de terra. Morlán ha afegit que si finalment decideix restringir el pas els trens de rodalia per la zona de Bellvitge, els usuaris es podran traslladar igualment utilitzant vies de transport alternatives. El nombre dos de Foment ha declarat que restringirà els trens sempre ‘en funció dels interessos que beneficiïn als ciutadans’.

El conseller de Política Territorial i Obris Públiques, Joaquim Nadal, ha declarat  que no creu que aquesta mesura cautelar sigui necessària, però ha puntualitzat que l’última paraula és del Ministeri de Foment.

Línies afectades per aquesta mesura serien la línia C-10, que uneix l’estació de França amb l’aeroport de Barcelona i la línia C-2, que va al Garraf.