Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Flandes també té antimonàrquics

Els antimonàrquics no són exclusius de Catalunya, i a tot arreu on encara s’arrosseguen cases reials, aquestes xacres residuals de l’edat mitjana, hi ha ciutadans disposats a denunciar els privilegis […]

Redacció
Redacció 17/11/2008

Els antimonàrquics no són exclusius de Catalunya, i a tot arreu on encara s’arrosseguen cases reials, aquestes xacres residuals de l’edat mitjana, hi ha ciutadans disposats a denunciar els privilegis de sang en ple segle XXI.

A Flandes, l’estàtua del rei Leopold II a Oostende ha aparegut aquest diumenge recoberta de pintura vermella com a protesta per la decisió de la casa reial belga d’apujar la seva dotació econòmica. El grup d’acció ‘De Hand Van de Stoete Ostendenoare’ ha reivindicat l’atac en un comunicat que denuncia que ‘a Bèlgica actualment un de cada set infants viuen sota el llindar de la pobresa i la crisi econòmica perjudica a molts belgues’.

El pressupost de la família reial per al 2009 augmentarà un 6% i aquest 2008 ja va fer-ho un 5,3%, prop del doble que la mitjana dels salaris dels belgues, que s’han apujat un 3,24%, segon el diari flamenc Het Laatse Nieuws. En el comunicat, l’escamot protesta contra la ‘sangria de la dinastia’ just un dia després que Bèlgica celebrés el Dia del Rei, una lamentable celebració que commemora els 15 anys de la proclamació del rei Albert II.