Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Fiscalia investiga la Paeria de Cervera per presumpta corrupció

La fiscalia provincial de Lleida ha obert diligències informatives per investigar l’Ajuntament de Cervera que en un ple a principis de desembre va rebre acusacions de corrupció per part del partit Solucions i Futur, que fins ara era al govern. Un altre grup del Ple, Partit per Catalunya (PxCat), va portar l’acta de la sessió a la Fiscalia, per la gravetat de les acusacions fetes contra l’alcalde, Joan Valldaura (PSC), i el seu secretari, Joan Roca. El portaveu del grup, Mateu Figuerola, ha dit que veu clara la possibilitat que hi hagi corrupció a la Paeria de Cervera, sobretot després que la fiscalia hagi admès la denúncia contra els màxims responsables municipals.

Redacció
Redacció 28/02/2011

El 2 de desembre de 2010 un regidor del ple va llançar un seguit de manifestacions que, d’ésser certes, estaríem davant d’uns delictes molt greus. El regidor que feu aquests manifestacions, Raimond Fusté i Boix (Grup Municipal del SiF), ha estat gairebé tota la legislatura al govern, i només fa uns mesos que esta a l’oposició. Les manifestacions es feren en l’apartat del ple de Precs i Preguntes, i Raimond Fusté va parlar de censura per part del govern, posant en dubte la qualificació professional de funcionaris, acusant al govern d’amagar coses i treure profit a costa de la ciutat i acusant l’alcalde i el secretari municipal de corruptes.

El xenòfob Partit per Catalunya (PxCat), amb la voluntat d’esclarir aquestes afirmacions feu arribar aquesta informació a la fiscalia, que ja ha obert diligències per estudiar aquestes acusacions.