Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Fins i tot el PP de Manresa dóna suport a demanar “mesures de gràcia” per en Franki

El grup municipal del PP de Manresa ha votat a favor d’una moció que demana la revisió del Codi penal per eliminar el delicte d’ultratge a la bandera. La moció considera desproporcionades les condemnes per aquest tipus de conductes i al mateix temps sol·licita que els tribunals apliquin ‘les mesures de gràcia més favorables’ a Francesc Argemí ‘Franki’, el jove terrassenc que ha estat condemnat a dos anys i set mesos de presó per un delicte d’aquestes característiques. La moció, aprovada per unanimitat en el Ple municipal d’aquest dilluns, ha estat iniciativa de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), tot i que finalment s’ha acabat votant un text de substitució que ha presentat el PSC.

Redacció
Redacció 20/05/2008

Tots els grups municipals, excepte la Plataforma per Catalunya, que no tenia cap representant al Ple municipal, han donat suport a la moció de substitució presentada pel grup municipal socialista a l’Ajuntament de Manresa. Des de la Candidatura d’Unitat Popular, impulsora de l’acord, no deixa de ser ‘curiós’ el posicionament del PP en aquest punt. De fet, en el Ple d’aquest dilluns només hi havia un dels dos regidors populars, Domingo Beltran.

En la part expositiva, la moció diu que el consistori ha de respectar les decisions i actes judicials, però al mateix temps fa referència a la preocupació social que ha generat el cas pel fet que conductes que poden ser interpretades com a ultratges a la bandera o a d’altres símbols puguin comportar condemnes ‘que considerem molt severes’, com la privació de llibertat.

L’acord aprovat aquest dilluns pel consistori manresà es trametrà al departament de Justícia de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Ministeri de Justícia.