Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Finalment no hi haurà estació provisional del TGV al Prat de Llobregat

El municipi del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) no s’establirà com a estació provisional per fer arribar el TGV a l’entrada de Barcelona perquè el Govern de la Generalitat i els alcaldes volen que es mantingui el compromís de fer arribar l’alta velocitat a la capital catalana i perquè el Prat no té les condicions estructurals ni de mobilitat per acollir una estació provisional del TGV. Així s’ha decidit aquest dilluns en la reunió del Centre de Coordinació d’Operacions Ferroviàries de Barcelona (CECOF) celebrada a la delegació del govern espanyol a Catalunya, segons ha explicat el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, que ha afegit que aquest dimarts se celebrarà una segona reunió en què es convocaran els alcaldes dels municipis afectats del Baix Llobregat.

Redacció
Redacció 30/10/2007

D’aquesta manera doncs, es descarta del tot la proposta feta aquest cap de setmana de situar una estació final provisional del TGV al municipi del Prat mentre durin les obres del tren d’alta velocitat en el seu tram final des de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) fins a l’estació de Sants de Barcelona. Una opció que des del primer moment ha rebut el rebuig en primer lloc de l’alcalde del mateix municipi i en segon, també, de la resta dels alcaldes de les poblacions de l’entorn.

Segons ha explicat el número dos del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), els motius d’aquesta decisió han estat per una banda, ‘perquè la ciutadania, el Govern i els alcaldes demanen que el TGV arribi a la ciutat de Barcelona’ tal i com està previst; i per l’altre, perquè establir una estació provisional al Prat ‘no és operatiu’, en tant que no estan resolts els problemes de mobilitat del municipi, on l’estació està ubicada dins del nucli urbà i només hi ha dos accessos per arribar-hi.

Aquesta és una de les principals qüestions que s’han tractat aquest dilluns en el decurs de la reunió setmanal celebrada pel CECOF, la comissió que s’encarrega de la coordinació de les obres del TGV a Barcelona i que està integrada per representants d’Adif, el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha afegit Nadal, durant la reunió també s’ha decidit celebrar aquest dimarts al matí una nova reunió en la qual hi participaran també els alcaldes del Baix Llobregat afectats per les obres del TGV i la interrupció que aquestes han obligat a fer en el servei de Rodalies de Renfe.

Precisament pel que fa a aquest tall dels trens de Renfe a les línies de l’Aeroport de Barcelona i del Garraf, Nadal no ha volgut fer cap declaració al respecte, ni sobre si aquesta qüestió ha estat tractada durant la reunió ni si hi ha cap data prevista per al restabliment d’aquest servei ferroviari. Nadal s’ha presentat davant dels mitjans de comunicació aplegat davant l’entrada de l’edifici de la Delegació del govern espanyol a Barcelona acompanyat de Ramon Garcia Bragado, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; i Jordi Prat, delegat del Ministeri de Foment a Catalunya.