Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Festes.org i Llibertat.cat declaren als Mossos per una denúncia de l’exalcadessa de Valls

L’excaldessa de Valls i diputada al Parlament per CiU, Dolors Batalla Dolors Batalla nega ser l’autoria del missatge que es va difondre per correu electrònic, amb una adreça homònima (dolorsbatalla@gmail.com), en què es presentava com la concubina del rei Carnestoltes. La convergent ha denunciat els fets per un delicte de suplantació del seu nom i de la identitat. Així que tots aquells mitjans que es van fer ressò de la notícia, tant el portal llibertat.cat com festes.org han hagut de declarar davant dels Mossos d’Esquadra. Amb la denúncia, la política vallenca vol deixar clar que no hi ha cap relació entre l’autoria del missatge i la seva persona.

Redacció
Redacció 28/02/2009

El mateix digital, llibertat.cat afirma que l’administrador de Festes.org ha explicat que algú va penjar en el sistema obert de publicació de notícies d’aquesta web la convocatòria paròdica que convidava a participar en el carnaval de Valls.

L’administrador també ha declarat que aleshores van rebre una nota del servei de premsa de CiU que ’advertia’ que la informació signada en nom de la diputada convergent era falsa i en què exigien que l’eliminessin. L’administrador de la web de cultura popular ha declarat a la premsa que ‘No vam eliminar la notícia perquè vam considerar que teníem dret a fer difusió del carnaval de Valls, una festa que ha destacat per la polèmica que generen els seus cartells i entre els que satiritzen els polítics i els polítics objectes de burla.’

El dimarts 17 de febrer al vespre…

Es van començar a distribuir des de l’adreça electrònica correus amb el títol Carnaval 2009. La suposada autora feia una crida a la participació ‘en la gran orgia del Carnestoltes’. A partir d’aquesta introducció, la carta fa referència a la relació entre l’Ajuntament de Valls i l’organització de la rua: ‘La fidelitat als valors tradicionals i el respecte a l’esperit carnavalesc és l’orgull i màxima distinció del nostre carnaval, que continua, any rere any, complint el seu deure i obligació, de la mateixa manera com també ha fet l’Ajuntament, mantenint-se al marge d’aquesta celebració espontània, fresca i popular.’ A la carta es defineix l’any que ha passat com el dels ‘canvis, llagrimetes, bancarrotes, equilibrismes i funambulismes’.

A diferència d’altres ciutats, a Valls no organitza ningú el carnaval. Un parell de setmanes abans apareixen els cartells anunciant l’hora i el lloc de la rua, el contingut de la qual no ha perdut el caràcter demolidor i crític, que té com a principal objectiu els polítics locals.