Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Fervor i excitació a la policia espanyola per aturar el referèndum

El periodista Fernando H. Valls publica a LaInformacion.com, un article on assegura que s'han presentat més de 2.000 policies i guàrdies civils voluntàriament per a actuar a Catalunya per impedir el referèndum de l'1-O. La intensificació de la presència de cossos policials espanyols està convertint l'Estat espanyol en un estat similar a la Turquia d'Erdogan.

Redacció
Redacció 08/09/2017
Moviments per fer por: agents de la Guardia Civil espanyola a Cataluunya s'han queixat que els seus trasllats a altres zones de l'Estat s'han cancel·lat, la presència de la Guardia Civil a Constantí mirant maleters dels cotxes per requisar paperetes o la demostració de força ahir a Berga està donant una imatge de militarització del procés.
 
Ara, a més, segons un parell de mitjans espanyols, s'explica que existeix una operació policial espanyola anomenada “Operación Referéndum”. Aquesta contempla un desplegament especial dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat amb motiu de l'1-O. Un dels objectius és la retirada d'urnes i el tancament, arribat el cas, de centres públics convertits en col·legis electorals. I la tercera i última passaria per una presència als carrers d'unitats antiavalots per contenir possibles disturbis públics com acampades a l'estil 15-M.
 
A més, en aquest pla s'hi haurien presentat més de 2.000 policies i guàrdies civils es troben preparats per complir ordres a Catalunya si el president del Govern ho autoritza.