Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Ferran Soriano nega que Spanair necessiti el crèdit de l’ICF per ‘no caure’

El president d’Spanair, Ferran Soriano, ha respost les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha dit que la companyia aèria necessita el crèdit que ha concedit l’Institut Català de Finances (ICF) per ‘no caure’. Segons Soriano, Spanair ‘no cau’ sinó que el crèdit forma part del pla de finançament de la companyia. El president ha destacat que l’aerolínia ‘va molt bé’ i que tant els accionistes com els plans de reestructuració ‘ja preveien’ que s’ampliaria el capital ‘primer 20 milions i ara en 20 més’. Segons Soriano, l’ICF ha concedit un crèdit als accionistes perquè inverteixin i facin les ampliacions de capital necessàries, ja que ‘òbviament’ Spanair ‘necessitarà finançament’.

Redacció
Redacció 26/01/2011

‘Ens va força bé, per no dir molt bé’, ha defensat Soriano, qui ha recordat que en el darrer any Spanair ha estat la companyia que més ha crescut a l’aeroport del Prat. En aquest sentit, el president de l’aerolínia ha situat el crèdit de l’ICF en el marc d’allò que ‘estava previst’.

Segons ha argumentat, ‘els accionistes van decidir l’estiu passat, en funció dels plans de reestructuració i també de creixement de la companyia, que farien una ampliació de capital de 40 milions d’euros entre el novembre del 2010 i el gener del 2011. Al novembre es van ampliar 20 milions al novembre i ara se n’amplien 20 més.’ De manera que, ha dit Soriano, ‘això és una inversió dels accionistes d’Spanair que estava prevista, que està al nostre pla i que correspon al finançament necessari pel creixement de la companyia.’

El president de Spanair ha remarcat: ‘Avui l’Institut Català de Finances un crèdit als accionistes perquè facin aquesta ampliació de capital. Ferran Soriano ha destacat que Spanair segueix un camí de creixement i de convertir-se ‘en el que Barcelona necessita’. En aquest camí, ha subratllat, ‘naturalment necessitem més finançament’.