Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ferran Adrià rep el seu primer reconeixement del món del vi

|

- Publicitat -

Ferran Adrià ha explicat que ‘ser líder d’alguna cosa, sobretot si és socialment important, no és fàcil i s’ha de ser conscients que ara hi som i que potser no hi serem mai més’. Per això, cal treballar molt per mantenir-se i afrontar la competència i aconseguir ‘una cantera’.

Segons el cuiner, els catalans ‘hem mimat molt els nostres vins i és lògic. Si tinc un producte bo al costat de casa, no el busco fora’. ‘Hem de ser ambaixadors perquè tenim grans vins’, ha matisat Adrià. Així mateix, però, Ferran Adrià no ha volgut especificar quin era el millor vi per ell sinó que s’ha limitat a precisar que li agrada ‘el vi bo’.

Publicitat

Paral·lelament, Joaquim Llena ha lloat la tasca dels ‘ambaixadors més importants que tenim a Catalunya, el Ferran Adrià, la Carme Ruscalleda i el Santi Santamaria’. Així, ha reconegut que ‘en els grans i bons restaurants sí que es consumeix vi català però en els petits encara hi ha molt camí a recórrer’.

Llena ha assegurat que els catalans, ‘si hi ha un producte bo ni que sigui forà, el respectem i això provoca que, si bé hi ha una forta presència de vins d’aquí, n’hi ha molts de fora’. Segons Llena, però, ‘tenim mercat i tenim possibilitats per canviar aquesta tendència’.

Durant l’acte, també s’ha reconegut la trajectòria de diferents empresaris de la zona del Penedès que han donat pas al relleu generacional al capdavant de les seves empreses.

Uvipe aplega un total de 106 cellers elaboradors i comercialitzadors de vi. Els associats a l’entitat representen el 93% de la comercialització total del vi sota la DO Penedès i el 90% de la DO Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut