Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Fernández: ‘Pujol no va a Madrid a fer gimnàstica sobiranista, sinó a assegurar la submissió de Duran a Mas’

El secretari general adjunt del grup del PSOE al Congrés, Daniel Fernández, s’ha mostrat aquest dissabte convençut que el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, no anirà al Congrés dels Diputats “a fer gimnàstica sobiranista, sinó a assegurar la submissió” del candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida al líder de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas. En el text “Asombro” publicat al seu bloc, Fernández ha fet així referència a les paraules de Pujol, qui va dir que estava disposat a ser el dos de Duran i Lleida a les llistes de les generals del 20 de novembre. Així mateix, creu que Duran avisa que la millor garantia d’una majoria absoluta del PP és ell mateix.

 

Redacció
Redacció 13/08/2011

El també membre de l’executiva del PSC i del Comitè Federal del PSOE ha assegurat que Duran i Lleida tornarà a Madrid amb l’obligació de tornar al líder del PP, Mariano Rajoy, el suport que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, dóna a Mas. En aquest sentit, considera que el líder d’Unió “tornarà Madrid per donar suport al conjunt d’Espanya les retallades socials que Sánchez-Camacho dóna suport” a Catalunya. Segons Fernández, si Duran “flaqueja, l’alè de Pujol li recordarà que el Govern de CiU depèn del suport del PP”. 

Després que Duran hagi augurat que el PP aconseguirà la majoria absoluta el 20-N, Fernández ha agraït la seva sincerat i ha apuntat que Duran “avisa que la millor garantia d’una majoria absolutíssima del PP es precisament ell”. Per contra, ha destacat que els socialistes treballen per impedir-ho i perquè el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, sigui el pròxim president del govern espanyol. Ha afirmat que “Rubalcaba és sinònim de coneixement, rigor, seriositat, treball i experiència”. D’aconseguir-ho, ha remarcat, “Rajoy podrà continuar amb les seves eternes vacances i Duran no tindrà que fer un paper tan poc agraït. No s’ho mereix”, ha afegit. 

El dirigent socialista també ha desgranat dades “irrefutables” que el sorprenen com, per exemple, que el Govern “més de dretes de la història de Catalunya se sosté gràcies al suport del PP”. Ha criticat que Mas està impulsant “retallades amb un marcat caràcter ideològic en sanitat, educació o els serveis socials”.

En aquest sentit, ha remarcat que l’expressió més “obscena” d’aquesta “política neoliberal” és “regalar als seus amics ‘milloneuristas’ l’import de l’impost de successions al mateix temps que 30.000 dels catalans més desafavorits segueixen sense percebre la Renda Mínima d’Inserció”.