Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Fernández Díaz vincula independentisme amb jihadisme

El ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, intenta criminalitzar de nou l’independentisme barrejant-lo amb el jihadisme. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el dirigent popular ha deixat entreveure que una de les causes de la forta implantació de l’islamisme radical a Catalunya és el sobiranisme. 

Redacció
Redacció 08/04/2015

“Això no era prudent”

En concret, ha carregat contra la Fundació Nous Catalans: “Arran del procés independentista, jo recordo una fundació, Nous Catalans, que intentava captar immigrants per l’independentisme en lloc de col·laborar per una integració normal, i això no era massa prudent”. El ministre no només ha afirmat amb total impunitat que la fundació propera a CDC té la missió de convèncer immigrants per donar suport a la independència, sinó que ha insinuat que fer campanya pel sobiranisme entre la comunitat musulmana té un risc d’augment del jihadisme.

El precedent, Noureddine Ziani

El seu homòleg català, Ramon Espadaler, ja ha dit a RAC1 que les declaracions  vinculant un moviment pacífic com l’independentisme amb l’islamisme radical són “per ser educats, desafortunades i estan fora de lloc”. El ministre Fernández Díaz no és la primera vegada que intenta fer aquestes relacions, ja que fa dos anys el seu departament va expulsar Noureddine Ziani, un català d’origen marroquí membre destacat de l’entitat propera a Convergència, perquè el considerava un líder islàmic.