Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Fernández Díaz ens envia al psiquiatra

La millor defensa és un bon atac. Segons informa l'ACN, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat d'”absolutament falsa” la informació publicada pel diari ARA i diversos rotatius més sobre l'existència d'una unitat secreta de la Policia Nacional que es dedica a perseguir polítics sobiranistes a Catalunya. En resposta a una interpel·lació del diputat de CiU al Congrés Feliu Guillaumes, ha acusat CiU i les formacions que denuncien aquestes pràctiques de viure “obsessionats” i “veure persecucions fins i tot en somnis”, un problema, ha dit, que “és més propi del psiquiatra que del ministre de l'Interior”. “Jo no estic aquí per donar publicitat a determinades informacions, perquè estem aquí per parlar de coses serioses”, ha dit.

Redacció
Redacció 10/12/2014

El ministre ha respost de manera contundent les preguntes del diputat de CiU respecte a aquesta unitat secreta que s'hauria creat al sí del grup d'Afers Interns de la Policia Nacional i que es va posar de manifest, segons la publicar el diari ARA, per la convocatòria d'una plaça de la unitat d'Afers Interns on es valorava com a requisit el coneixement de les llengües cooficials i l'especialització en delictes com blanqueig de capitals, àrees que no li són pròpies.
 
Guillaumes ha recordat al ministre els casos reiterats de filtracions a El Mundo i altres mitjans d'informacions “apòcrifes” sobre el president de la Generalitat, Artur Mas o, com en l'últim cas, sobre l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, malgrat que aquestes informacions no superen l'estadi d'aparició a la portada del diari i rarament arriben als tribunals. “Aquí no només no es persegueix la veritat, sinó que es genera la mentida interessadament”, ha dit Guillaumes.
 
El diputat de CiU ha advertit el ministre de l'Interior que aquest tipus de pràctiques i de grups policials “se sap com comencen, però no com acaben” com es va demostrar, ha recordat, a la dècada dels 80, i normalment “s'acaben tornant en contra del qui els fa”. Per aquest motiu li ha demanat que “dissolgui” aquesta unitat i posi punt i final a la “guerra bruta” contra el sobiranisme”. “Faci la seva feina, o dimiteixi”, ha sentenciat.
 
El ministre, per la seva banda, ha recordat que la informació sobre la unitat secreta antisobiranista és obra d'un “periodista freelance” i va merèixer “honors de portada” a l'ARA, però és “absolutament falsa” perquè “ni existeix ni s'ha creat cap unitat de polítics independentistes” i el Cos Nacional de Policia “es dedica a la persecució d'activitats delictives tipificades”.
 
Segons el ministre, la unitat a què fa referència la convocatòria de la plaça es diu Unitat de Planificació Estratègica i Coordinació, que “no fa cap activitat unificadora i fa plans estratègics al sí del CNP i la seva coordinació operativa”. En aquest sentit ha ironitzat sobre el fet que es vegi el requisit de llengües cooficials com a quelcom sospitós i ha recordat que la convocatòria ha estat pública.

Relacionats