Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Fernández Díaz augmenta les amenaces, suspendrà els Mossos?

Madrid (ACN).- El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha fet unes noves declaracions on adverteix als Mossos d'Esquadra i la Generalitat de Catalunya que la seva denúncia contra el Cos Nacional de Policia per la suposada alerta que els últims van fer a una cèl·lula Gihadista investigada “tindrà conseqüències en el futur”. “No consento que s'acusi la Policia com se l'ha acusat”, ha dit abans de denunciar el que considera “incompetència i falta de responsabilitat” d'uns dirigents de la Generalitat que “són capaços de jugar amb la lluita antiterrorista intentant treure'n rèdits polítics”.

Redacció
Redacció 14/05/2015

Un ministre “Gihadista” espanyol per liderar el joc brut contra el procés

El ministre augmenta el to de les seves amenaces contra la Generalitat després que aquest dijous s'ha donat a conèixer que els Mossos d'Esquadra van posar en coneixement del jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, que la policia espanyola va avisar la cèl·lula Gihadista instal·lada al Vallès que va ser desarticulada a l'abril que la policia catalana els estava seguint, segons ha avançat 'El Economista Digital' i han confirmat a l'ACN fonts policials.

Fernández Diaz: “no es pot deixar” la lluita antiterrorista i la política antiterrorista “en mans dels que no tenen el més mínim sentit de l'Estat”.

En una bateria de talls de veu distribuïts pel Ministeri de l'Interior, Fernández Díaz ha afirmat que ell “confia” en la Justícia i ha recordat que tan la Fiscalia de l'Audiència Nacional com la mateixa Audiència Nacional ja s'han pronunciat “en termes molt clars per qui ho vulgui entendre” arxiva.

Un ministre “exaltat” al capdavant de les forces de seguretat, un veritable perill

En tot cas ha afirmat que “confia que aquesta investigació arribi a les últimes conseqüències, però ha advertit els Mossos i la Generalitat que cal “que quedi clar que això que han fet tindrà conseqüències en el futur”.

En aquest marc, s'ha referit a les declaracions sobre el cas del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que aquest dijous ha afirmat que la “interferència” de membres de la policia espanyola en l'operació antijihadista dels Mossos d'Esquadra 'Caront' va ser “molt greu” i “preocupa”, perquè va “posar en risc” l'èxit de l'operació i la seguretat dels agents que hi treballaven.

“No puc acceptar ni consento unes declaracions d'aquestes característiques, i és d'una baixesa absoluta el que estan fent aquests dirigents”, ha afirmat Fernández Díaz, que ha assegurat que “espera que rectifiquin i demanin disculpes tan aviat com sigui possible”.

Segons el ministre, l'actuació de la Generalitat “és gravíssima” perquè “ha traspassat totes les línies que es poden traspassar” i ha demostrat “la incompetència i la falta de responsabilitat que tenen uns dirigents que són capaços de jugar amb la lluita antiterrorista intentant treure'n rèdits polítics”.
 
Finalment ha reiterat que la política antiterrorista la poden fer només els que tenen “un mínim de sentit de l'Estat”, mentre que “els que han fet aquesta baixesa evidentment ni tenen sentit de la responsabilitat ni sentit de l'Estat”.