Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Fer un passeig virtual en 3D per Barcelona serà possible el 2010

|

- Publicitat -

El model 3D ha de permetre millorar la gestió dels serveis de manteniment urbà, permetre actuacions dels serveis d’emergència i protecció civil en general, donar suport a la planificació urbanística i la gestió d’infraestructures urbanes i millorar estudis i mapes d’impacte sobre el territori com el lumínic, l’acústic o el d’alçades d’edificació. També obre la porta a la interacció professional i empresarial des de diferents àmbits, de manera que tant serà útil per estudis d’arquitectura com per a fer simulacions virtuals. El director del Barcelona Media Centre d’Innovació, Vicente López, ha destacat que el model resultant no té precedent a Europa.

Per garantir la utilitat del model s’ha dissenyat sota estàndards de mercat, per permetre l’accés dels ciutadans amb els navegadors estàndards o programes habituals de disseny com el 3D Studio Max, Blender o plataformes de navegació com el Google Earth. En aquest sentit, Pilar Conesa, gerent adjunta de Sistemes d’Informació i Processos de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat que tot i que no s’han iniciat negociacions amb Google, la idea és ‘que aquesta informació pugui estar disponible a Google’.

Publicitat

El projecte s’ha estructurat en dues fases. La primera inclou la realització del model triddimensional dels 120.000 edificis de la ciutat i la modelació específica de 250 edificis singulars i durarà un any. El model parteix de la informació cadastral actualitzada, una informació en dues dimensions que es completa amb informació de vols aeris amb escàners amb tecnologia làser que han permès reconstruir de forma atuomatitzada la tercera dimensió del sòl i dels edificis. Aquesta primera fase es completa amb la inclusió sobre les cares dels edificis de textures fotogràfiques de les façanes. La segona fase incorporarà únicament en determinades zones d’interès de la ciutat un segon nivell de detall amb el mobiliari urbà i altres detalls arquitectònics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut