Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

“Fem la independència des dels ajuntaments”

Antonio Baños, membre de Súmate, ha donat pas a la segona part de l’acte convocat per Ara és l’Hora que ha omplert el Sant Jordi i l’esplanada de les afores on s’han aplegat milers de persones que l’han seguit a través de pantalles gegants. El periodista ha llençat un cant d’amor a l’Avinguda Meridiana la qual ha cridat a omplir com hem fet els darrers anys amb les vies catalanes; i el repte que s’ha plantejat resoldre aquest any l’ANC per la Diada.

Redacció
Redacció 24/04/2015

Antonio Baños crida a omplir la Meridiana

Antonio Baños, representant de Súmate i nascut a la Meridiana, ha completat la segona part de l’acte amb un discurs integrador amb el qual ha cridat a omplir la coneguda Meridiana “que arriba fins el Pol Nord”, en una manifestació que serà diferent a la resta. “La Meridiana és un lloc de pas, com Catalunya”. “A les seves ribes hi trobareu totes les Catalunyes possibles”. Horts, indústries, la Catalunya construïda des de la immigració dels cinquanta també. Baños ha desbordat d’amor per la Meridiana on també ha crescut i encara avui hi viu. Cal recordar que Societat Civil catalana, l’entitat sense base al darrera, que prova de fer-se amb la representació de la societat civil, va dir ahir que “uns van entrar per l’Avinguda Diagonal, mentre d’altres provaran d’ocupar la Meridiana”.

La gran lona independentista

Una lona que ha ocupat tota la platea ha fet d’entremès entre la primera part amb les intervencions de l’AMI, i el discurs sentit d’Antonio Baños. La lona duia inscrit el lema “Fem la independència des dels ajuntaments”, l’ascens al primer tourmalet del 2015, tal i com l’ha definit Quim Masferrer. Tant l’actor com els membres de l’Associació de Municipis Independentistes han recalcat la importància de les eleccions municipals com a primera volta de les plebiscitàries del 27S.

Germà Bel: “Les estructures d’Estat principals som nosaltres”

Personalitats com Germà Bel o el jutge Santi Vidal han intervingut a través d’un enregistrament en vídeo sobre com fer la independència, abans del tercer acte. La periodista Rita Marzoa ha demanat sumar, i l’exeurodiputat ecosocialista Raül Romeva han dit que a Europa no tindrem problemes “ens escoltaran”. Quim Masferrer ha tingut aleshores un record per gent que no hi són com Moisès Broggi, Heribert Barrera, Xirinacs o Martí Gasull, que ha fet esclatir d’aplaudiments el Palau. “Ho fem per tots ells i pels que vindran”.