Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Félix de Azúa diu que Ada Colau hauria “d’estar servint peix”, i aquesta s’hi torna

L’ocupant de la cadira ‘H’ de la RAE torna a ser polèmica per una sèrie d’inacceptables desqualificacions que tornen a situar el masclisme que es promou des de la “intel·lectualitat” al punt de mira.

 

Redacció
Redacció 02/04/2016

Félix de Azúa ataca

Sembla ser que el masclisme més ranci ha trobat en l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’ase dels cops per exprimir els seus comentaris delirants i poc intel·lectuals. Félix de Azúa, en una crítica a l’alcaldessa de Barcelona, lamentava fa molt poc: “que una ciudad civilizada y europea como Barcelona tenga una alcaldesa como Ada Colau -una cosa de risa,- […] debería estar sirviendo en un puesto de pescado”.

Ada Colau s'hi torna amb ironia

El pretès intel·lectual espanyol ha pecat d’excés de supèrbia moral, no només pel masclisme, sinó per deixar entreveure la poca consideració i falta de respecte que li té a la professió de peixater. Les reaccions però li han arribat de manera molt ràpida de la pròpia alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, via twitter: “En las futuras definiciones de machismo y clasismo de la RAE, el señor Azúa podrá citarse a sí mismo ¡Qué honor!”.

Ahora Madrid li llença el diccionari de la RAE

La candidatura d’Ahora Madrid, de Manuela Carmena, també ha sortit en defensa de la seva homòloga barcelonina via twitter: “Félix de Azúa, es usted un mero según la definición de la RAE. Nunca estaría en el puesto de pescado de @AdaColau ;)”. El tuit adjunta una captura de pantalla amb la definició del terme castellà mero, que diu així:

1.adj. Puro, simple y que no tiene mezcla de otra cosa. U. En sentido moral e intel·lectual.
2.adj. Insignificante, sin importància.

Gabriel Rufián també respon tot identificant d’on provés de Azúa

El diputat d’ERC, Gabriel Rufián, ha respost també a Félix de Azúa a través de les xarxes: “Aquí uno d los fundadores d C's. Lo d creer q son el Partido Demócrata y no el Frente Nacional se cura en Catalunya”. Més tard ha insistit en la qüestió, i ha publicat un altre tuit que ha tingut un fort impacte: “A C's lo fundó de Azúa, lo pidió Oliu, lo apoyó Vidal Quadras y lo defendió Losantos porque es un partido moderno, reformista y progresista”.

Ciudadanos mutis i a la gàbia

Val a dir que no hem observat cap reacció de membres de Ciudadanos com per exemple Inés Arrimadas, una de les polítiques que ha patit algun cas de masclisme també, i que en va fer ensenya fins l’extrem d’intentar traure rendiment polític. D’altra banda, la RAE no pot permetre’s tenir membres –encara que siguin recents- que violin d’aquesta manera el respecte cap a les dones i també cap a professions tant importants al llarg de la nostra història. La Real Academia de la Lengua Española, però, és un òrgan ple de membres que són capaços del pitjor, com hem vist repetidament: canviar el significat d’algunes paraules del diccionari per motius polítics. Un exercici que fa molt de mal a la llengua i desprestigia encara més un altre de les institucions més ràncies de l'Estat espanyol.