Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Felip Puig reclama que rellevin a Saura de la responsabilitat de desplegar l’Estatut

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, José Montilla, que ‘rellevi’ al conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, de les seves responsabilitats institucionals en el desplegament de l’Estatut. D’aquesta forma, ha reaccionat el dirigent de Convergència un cop acabat el termini que van acordar Saura, com a president d’ICV, i la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández De la Vega, per arribar a un acord sobre el nou sistema de finançament.

Redacció
Redacció 18/11/2008

En una entrevista a RAC1, Puig ha aconsellat al president Montilla que ‘si pensa en el país i en la dignitat institucional, hauria de fer una petita crisi de Govern i apartar Saura de les seves responsabilitats’. En aquest context, ha ressaltat que el líder d’ICV, en ‘un excés de protagonisme’, va dur a terme ‘una reunió estiuenca que va facilitar, una vegada més, l’incompliment de l’Estatut per part del govern espanyol’. ‘Saura ha fet el ridícul políticament i ha estat un irresponsable institucionalment’, ha destacat Puig.

Així mateix, s’ha mostrat convençut que ‘hi haurà pacte abans de final d’any’ sobre el nou model de finançament. No obstant això, ha dit que té ‘poques esperances que sigui un bon acord’. ‘La negociació no està ben encarrilada i el PSOE té la voluntat de no complir l’Estatut’, ha manifestat.

El dirigent de Convergència ha recordat que Montilla va ser ‘el primer traïdor de l’Estatut’ quan era ministre d’Indústria, quan va presentar, ha explicat, tot un seguit d’esmenes a Madrid sobre el text estatutari aprovat pel Parlament.