Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Felip Puig: “l’impacte del Circuit a Barcelona és de més de 200 milions”

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha dit que Ada Colau és “coherent amb el seu programa electoral”. Puig però, demana que se’n pugui parlar abans de prendre cap decisió que pugui perjudicar la capital de Catalunya. Puig s’ha esplaiat sobre la polèmica desencadenada per la inversió anual de 4 milions de l’Ajuntament de Barcelona al Circuit de Barcelona-Catalunya, i ha parlat del retorn econòmic i de reputació que comporten a la ciutat els grans esdeveniments.

Redacció
Redacció 28/05/2015

El circuit retorna 200M a la ciutat

Felip Puig ha començat precisant les darreres declaracions de la que serà amb tota probabilitat, alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “l’aportació no és per la Fórmula 1, sinó pel Circuit de Barcelona-Catalunya”. Això inclou totes les activitats que s’hi fan durant l’any. Segons els càlculs de la conselleria que regeix, l’impacte econòmic que retorna aquesta activitat a Catalunya s’estima al voltant d’uns 350 milions, dels quals uns 200M reporten directament a Barcelona. Per tant “és una inversió molt positiva per la ciutat”. El conseller ha explicat que les aportacions de l’Ajuntament, la diputació o la Generalitat, serveixen per compensar els comptes del circuit, que té un pressupost d’uns 40M que serveixen per cobrir totes les activitats que es realitzen durant l’any: Moto GP, Fórmula 1, les 24 Hores, i d’altres activitats menors.

Puig diu que si es tractés d’una esponsorització sense retorn aleshores seria cert i molt més just destinar aquesta xifra a serveis socials. “Si no hi hagués un impacte i un retorn en llocs de treball, hotels, bars, transport, etcètera… aleshores seria incoherent fer l’aportació”. El conseller d’Empresa i Ocupació ho ha exemplificat en el sentit de prescindir de la neteja de les platges de Barcelona. Pel conseller, desestimar una aportació de 4 milions d’euros, que generen un impacte de més de 200M, pot posar en dubte algunes de les declaracions que s’han fet en campanya “algunes de molt dures”.

L’Hotel de luxe del Deutsche Bank a Gràcia

Barcelona ja s’ha fet enrere en aquest afer. Puig es mostra disconforme amb l’oportunitat que es perd, ja que això hagués generat un retorn en turistes amb molt poder adquisitiu que haguessin pogut generar llocs de treball de qualitat. Pel conseller, “un país i una ciutat que ho fia tot al low cost, tindrà salaris low cost”.

Puig no vol afegir més inquietud al que ja s’està vivint en diferents ambients econòmics. Diu que quan hi hagi el nou equip municipal, espera que de tot això se’n pugui parlar valorant bé quins impactes tenen les iniciatives i els projectes que hi ha sobre la taula, sense demagògia. “Cal reactivar l’economia, a través de la reactivació econòmica”. Pel conseller de la Generalitat, cal tenir en comte el valor reputacional de la ciutat, a més de l’impacte econòmic de la ciutat invertint tant sols 4M al Circuit de Catalunya i 5M al Mobile World Congress, que Trias veia perillar ja aquest matí. En el mateix sentit s'ha manifestat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha advertit que si Ada Colau arriba a l'alcaldia de Barcelona i tira enrere el projecte hoteler dels Jardinets de Gràcia impedirà que es creïn “centenars de llocs de treball” i “castigarà” el lideratge de la capital catalana en el sector turístic.