Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Felip Puig espera que alguns diputats trenquin la disciplina de vot per evitar un mal finançament

Felip Puig, secretari general de CiU, espera que en cas que l’acord final sobre el nou finançament sigui ‘nociu’ per a Catalunya hi hagi ‘partits o diputats que puguin trencar la disciplina de grup’. En aquest sentit, Puig ha afirmat que espera que ‘algun partit comenci a prioritzar els interessos del país per sobre del manteniment en el poder’ apuntant cap a ERC i ICV. El convergent ha assegurat que, pel que fa a les darreres declaracions del president de la Generalitat sobre la durada de les negociacions del finançament, ‘enlloc d’amenaçar i fer missatges de cara a la galeria’ Montilla hauria de posar-se a ‘treballar’ i no estar ‘a la cua’ dels presidents de comunitats autònomes que han aprovat els models de finançament.

Redacció
Redacció 02/02/2009

Felip Puig, secretari general de CiU, s’ha mostrat orgullós de la compra d’Spanair amb capital català però dubta el Govern ‘estigui en condicions de fer el pas històric de trencar AENA’ i ‘donar al Prat una gestió en què la Generalitat tingui la veu cantant’. Puig dubta de les possibilitats que es produeixi la transferència perquè ‘Catalunya és una titella en mans del govern del PSOE’. El secretari general de CiU ha felicitat els empresaris que han comprat el 80% de la companyia però creu que ‘faria falta que el Govern estigués a l’alçada de les circumstàncies’.

Segons Felip Puig, no n’hi ha prou de tenir ‘una companyia l’orientació estratègica de la qual permeti convertir l’aeroport del Prat en un gran hub’ sinó que veu necessari ‘trencar el model d’AENA’ i tem que el Govern no estarà ‘en condicions’ de fer el pas perquè, segons ell, ‘Montilla i el partit socialista estan absolutament agenollats davant del PSOE’.