Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Felip Puig diagnostica a ERC ‘equidistància electoral transitòria’ quan proposa reunions amb CiU

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha diagnosticat aquest dilluns a ERC una patologia que ha anomenat ‘equidistància transitòria electoral’, després que el president republicà, Joan Puigcercós, demanés dissabte una reunió formal al president de CiU, Artur Mas, per parlar del futur del país. Segons Puig, la proposta de Puigcercós és una ‘declaració electoral d’ERC més motivada pels seus càlculs demoscòpics i estadístics que no per una voluntat sincera de parlar amb CiU’. En qualsevol cas, ha assegurat que la federació sempre està disposada a parlar amb qui sigui si es tracta d’abordar qüestions de país, però ha advertit que no seran ‘còmplices’ d’una estratègia electoral d’ERC.

Redacció
Redacció 07/06/2010

En roda de premsa, el dirigent de CDC ha ironitzat sobre l’oferiment del Puigcercós i ha posat en qüestió que sigui sincer, perquè els republicans, ha dit, ‘tenen una petita patologia que es diu equidistància transitòria electoral, que només es produeix amb la proximitat de les eleccions’.

De fet, ha negat que hi hagi hagut cap reunió formal amb ERC ‘per cal·librar si hi ha una correcció, una rectificació o l’anunci que mai més configuraran el tripartit’. De fet, ha subratllat que deu seu difícil per a Puigcercós dir-ho quan ell és ‘l’aparellador’ dels dos tripartits que s’han formulat.

Puig ha assegurat que hi ha moltes temes per parlar amb ERC, però ha constatat que la proposta de Puigcercós de dissabte no és més que una ‘declaració electoral més motivada pels seus càlculs demoscòpics, estadístics i les seves perspectives electorals que no per una voluntat sincera de parlar amb CiU’.

És més, ha constatat que el president de la Generalitat, José Montilla, ‘defensa l’Estatut com no ho havia fet en tres anys’ i que també Puigcercós aposta per un ‘acostament a CiU com no ho havia fet en tres anys’. ‘Comencen a passar coses perquè s’acosten eleccions’, ha apuntat.

Si és per una qüestió electoral, ha continuat, CiU pot anar a ‘sopar amb ERC’ després de les eleccions, però si és per parlar de temes de país, ha indicat que la federació espera que hi hagi una proposta ‘que no s’inscrigui en un cap de setmana declaratiu preelectoral, advertint alhora d’hipoteques i instant a celebrar una comissió d’investigació’. ‘Si és un petit moviment de cara al seu electoral, és evident que no trobarà a CiU com a còmplice d’aquesta estratègia electoral’, ha conclòs.

Per a un futur diàleg, Puig ha demanat que ERC es presenti ‘sense apriorismes’ i sense crítiques per endavant a la federació. ‘Se’ns convida a taula per la nit mentre al matí se’ns insulta’, s’ha queixat el secretari general adjunt, que ha indicat que no comprèn de quines hipoteques de CiU parla Puigcercós quan ell ni tan sols ha deixat clar si apostarà per un tercer tripartit. La federació, ha acabat Puig, no es pot ‘distreure mirant cap enrere’ quan va primera en la cursa electoral.