Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Felip Puig convida la JNC a renovar el seu ‘compromís nacional’ amb Catalunya si no es fa efectiu el ‘pacte amb Espanya’

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha convidat als militants més joves del partit a renovar el compromís nacional del país. ‘Hem intentat renovar el nostre pacte amb Espanya, i hi ha moltes probabilitats que aquest pacte sigui rebutjat’ ha advertit Puig en referència a negociacions com el desplegament de l’Estatut. Davant aquesta situació ha dit que s’haurà de tenir una ‘reacció ferma, sòlida i consistent’ per reinvindicar la identitat del país.

Puig ho ha afirmat aquest diumenge al Prat de Llobregat en la cloenda del XVè Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), en la que s’ha renovat la cúpula directiva de la branca juvenil de Convergència Democràtica.

Redacció
Redacció 10/11/2008

Felip Puig considera que el congrés de la JNC ha estat ‘transcendent’ perquè ‘estem davant una nova etapa política’ que no és precisament fàcil per els interessos de Catalunya, i que el líder convergent ha definit com a ‘cruïlla’. ‘Alguns voldrien que l’encarriléssim cap a una gran província espanyola’ ha assenyalat. Per això, Puig ha assegurat que la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) és la ‘garantia de futur’ per ‘articular la nova majoria que Catalunya reclama per tirar endavant’. ‘Hem de girar els ulls i renovar el nostre compromís’ ha afegit el secretari general adjunt de Convergència. ‘Si Espanya rebutja la nostra oferta de pacte’, ha dit ‘s’haurà de tenir una reacció ferma, sòlida i consistent’.

També ha tingut paraules sobre la manera com s’està gestionat la crisi, la qual, ha declarat que s’ha de reconduir cap a una ‘economia productiva’ i no ‘deixar-se caure en aquest intent d’intervencionisme fàcil, que alguns volen posar sobre la taula’. Ha avisat que serà un moment en què s’hauran ‘de prendre decisions difícils’, i que aquestes passes ‘només les podran prendre aquells que tenen valors sòlids’. ‘No aquells que han practicat en els darrers anys la relativització’ i que ‘no han estat capaços de gestionar el present al capdavant de les administracions’ ha conclòs.

Finalment, el secretari general adjunt de CDC ha demanat als joves nacionalistes que no es deixin ‘enredar’ pels ‘paranys de la política’, com poden ser la ‘intransigència’, fer de la política un ‘modus vivendi’ o la ‘vanitat’. Com a contrapartida, ha demanat que col·laborin per tal de ‘dignificar la política’.

Amb el lema ‘La joventut decisiva’, el XVè Congrés de la JNC ha servit, en els tres dies que ha durat, per debatre diversos temes d’actualitat, a portar a votació més de 800 esmenes i per renovar la direcció i els representants dels consells nacionals de l’organització juvenil. Els 400 delegats de la JNC han escollit Gerard Figueras com a nou president, amb un suport del 97% dels vots. En el seu discurs, Figueras ha assenyalat que la JNC serà ‘decisiva’ perquè el país ‘sigui el que pot arribar a ser’. ‘I aquest projecte comença per que el proper president de Catalunya sigui Artur Mas’ ha assenyalat. El nou president de la JNC ha expressat a més el rebuig absolut dels joves nacionalistes a tot el referent a l’anomenada ‘sòciovergencia’.