Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Felip Puig avisa Unió que els socialistes volen dividir CiU

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha avisat aquest dijous a Unió Democràtica de Catalunya que el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, i els socialistes catalans volen dividir la federació de CiU. Puig ha reaccionat així després que aquest mateix dijous es conegués que les cúpules d’Unió i del PSC mantindran una reunió el pròxim 14 de novembre a la seu d’UDC. El dirigent de Convergència ha reclamat a Unió ‘que intenti no deixar-se enganyar ni arrossegar per la dinàmica de divisió que intenta provocar el PSC’.

Redacció
Redacció 24/10/2008

En roda premsa a la seu del partit, Puig ha valorat, en un primer moment, des de ‘l’estricta normalitat’ la trobada que mantindran Unió i el PSC perquè intercanviïn opinions en moments importants com aquests. ‘Unió després del Congrés entenem que porti a terme aquestes iniciatives’, ha dit. No obstant això, acte seguit, ha acusat Montilla i el PSC de voler dividir la federació de CiU.

Segons ha dit, ‘en aquests moments que el Govern està més mancat de cohesió que mai, la situació d’un cert nerviosisme i d’una certa desesperació del PSC i de Montilla porten a intentar traslladar la divisió del Govern a l’oposició’. En aquest context, ha avisat als socialistes que no se’n sortiran. ‘La intenció de provocar una esquerda en la cohesió de CiU caurà en el sac de l’impossible’, ha assegurat. En aquest sentit, ha destacat que la federació continuarà treballant ‘més unida i cohesionada que mai’.

Puig ha lamentat que quan CiU i el seu president, Artur Mas, han donat més imatges i més símptomes de responsabilitat, al donar suport al Govern amb el finançament i al firmar el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, Montilla ha volgut dividir l’oposició. Una acció, ha manifestat, que ‘és una mostra del nerviosisme del president de la Generalitat, que vol traslladar la imatge de descomposició del Govern a l’oposició’.

A la trobada hi assistiran, a més de Montilla i Duran, representants de la Comissió Executiva del PSC com la vicepresidenta de la formació política, Manuela De Madre, el viceprimer secretari del PSC i portaveu, Miquel Iceta, i el secretari d’Organització, José Zaragoza; així com els dirigents d’Unió Josep Maria Pelegrí, Joana Ortega, Antoni Castellà i Ramon Espadaler.

Preguntat per l’aposta de Duran i Lleida a favor de la sociovergència, Puig ha reiterat la idea ja expressada per Mas que aquesta és una idea respectable, però que n’hi ha d’altres que aposten per un Govern fortament nacionalista entre CiU i ERC. ‘Això s’haurà d’analitzar després de les eleccions’, ha dit.

Puig no espera novetat del Congrés dels ‘feliços’ d’ICV

En aquest context, ha dit que aquest és un moment de finalització dels congressos dels partits, excepte, ha destacat, ‘dels feliços d’Iniciativa’. ‘S’han d’esperar grans notícies del Congrés del principal partit, perdó, del darrer partit de l’espectre parlamentari de Catalunya’, ha ironitzat. Puig ha insistit en això i ha dit que del Congrés d’ICV ‘no se’n esperen gaires novetats, seguiran sent feliços’.