Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Felip Puig assegura que mentre Saura sigui el conseller d’Interior continuarà havent-hi desordre públic

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha atribuït al president de la Generalitat, José Montilla, la responsabilitat dels incidents violents que es van produir dissabte al vespre a Barcelona a la conselleria d’Interior, en el transcurs d’una manifestació. Segons Puig, ‘mentre posi al front de la policia un polític que no creu en la policia, mentre Saura sigui conseller d’Interior, el desordre públic seguirà campant per Barcelona i per Catalunya’. D’altra banda, el líder convergent ha insistit en la ‘covardia de Montilla’ per no reconèixer ‘el mal que ha fet el PSC a Catalunya’, en referència al caos ferroviari, i l’ha contraposat amb la ‘valentia de CiU, que ha vingut demanant un gabinet de crisi’ per solucionar els problemes.

Redacció
Redacció 19/11/2007

Puig ha afegit que aquesta ha estat una ‘setmana tràgica’ pel PSC, ja que, segons ha dit, ‘s’ha posat en evidència que estan sols i sotmesos al sucursalisme espanyol’ durant el ple del Parlament.

El secretari adjunt de Convergència ha desitjat, en nom del seu partit, que a partir de dilluns ‘tot torni a la normalitat’, ja que hi ha milions de ciutadans que ‘estan col·lapsats’. En aquest sentit, ha lamentat la ‘covardia del president de la Generalitat’ perquè ‘no ha reconegut el mal que el PSC ha fet a Catalunya’.

Puig també ha criticat el president de l’executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat de ‘seguir oblidant’ els compromisos amb Catalunya i de no ser ‘conscient de tota la credibilitat que ha perdut’. Per això, el líder convergent espera que l’1 de desembre la societat civil ‘respongui a les provocacions, les ironies, les bromes i el mal gust que ha tingut Zapatero amb el seu menyspreu per la situació’, en referència a la crisis de les Rodalies.

Felip Puig també ha dit que no s’ha mostrat sorprès per la reacció de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, quan ha ignorat la petició de la seva dimissió per part del Parlament de Catalunya. ‘La ministra està més preocupada perquè el TGV arribi a Màlaga’, ha dit, i ha afegit que el Partit Socialista té una actitud de menysteniment cap Catalunya en benefici dels interessos electorals del PSOE a Madrid.

Condol per la mort de López Raimundo

D’altra banda, el convergent ha lamentat la mort dissabte de l’exdirigent del PSUC Gregorio López Raimundo, a qui ha descrit com ‘un referent pel comunisme català i per la resistència democràtica durant la dictadura’. ‘Els seus principis i conviccions i el seu coratge personal i polític és destacable’, ha afegit, i ha traslladat el condol del seu partit a la família i companys.

Felip Puig ha fet aquestes declaracions durant la festa de celebració del cinquantè aniversari dels esplais de la Fundació Pere Tarrés, que s’ha celebrat aquest dissabte al recinte del Fòrum de Barcelona.