Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Fecsa-Endesa es compromet a millorar l’atenció en català als usuaris

Fecsa-Endesa s’ha compromès a fer canvis en l’atenció telefònica als usuaris per no fer discriminacions lingüístiques als catalanoparlants. L’empresa ha promès que, en cas que un client expliciti que vol ser atès en català i no pugui ser atès immediatament, prendran nota del seu nom i número de telèfon i un operador contactarà amb ell per ser atès en català. A més, la companyia facilitarà als operadors no catalanoparlants un full d’instruccions amb unes frases en català d’ús més habitual. Després de l’apagada de Barcelona, nombrosos usuaris de la companyia elèctrica van denunciar, tant a la Plataforma per la Llengua com a les Oficines de Garanties Lingüístiques de la Generalitat, que es van trobar amb situacions de desatenció i discriminació pel fet de dirigir-se en català als operadors telefònics.

Redacció
Redacció 31/08/2007

Els usuaris van denunciar casos en què el personal de l’empresa no comprenia el català i els obligava a canviar de llengua o els feien tornar a trucar, fins a casos en què l’empresa ha respost per escrit en castellà quan la carta del client havia estat adreçada en català. Segons la Plataforma per la Llengua, l’empresa va justificar aquests problemes explicant que, a causa del gran nombre de trucades rebudes després de l’apagada, va desviar part d’aquestes trucades a Saragossa.

La Plataforma per la Llengua va emetre un comunicat per denunciar la falta de respecte als usuaris i als seus drets lingüístics, a més d’una vulneració de la legislació actual. L’organització també va exigir a l’empresa una rectificació urgent.

La companyia s’ha compromès que al setembre valorarà amb més detall les possibles millores en situacions excepcionals com la que s’ha produït aquest estiu a Barcelona.