Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Extirpen per primera vegada un ronyó per la vagina en un hospital de Girona

Un equip de metges de la Fundació Salut Empordà ha dut a terme amb èxit la primera extracció d’un ronyó amb tecnologia laparoscòpia per via vaginal a l’Hospital de Figueres (Alt Empordà). Aquesta operació és de màxima importància per la comunitat mèdica de la demarcació després de ser la primera d’aquestes característiques que s’ha fet en un centre hospitalari.

La intervenció, en què van aconseguir extirpar el ronyó sencer, es va efectuar el passat dia 7 d’octubre i la pacient va ser donada d’alta sis dies després de l’operació. Aquest tipus d’extracció permet als metges evitar una gran incisió a la panxa del pacient per retirar l’òrgan.

Redacció
Redacció 17/10/2008

Segons un comunicat de l’hospital els beneficis d’aquesta tècnica poc incisiva són diversos: no deixa cicatrius a la panxa i agilita considerablement la recuperació del pacient en poder disminuir els dies de repòs a casa després de passar pel quiròfan.

En l’extracció del ronyó hi han participat els uròlegs doctor Hidalgo, la doctora Vesa i el doctor Rodríguez. També han ajudat en el procés dels ginecòlegs Fulguet i Marcano.