Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

“Extremadura nuestra única doctrina”: el Monago més viral es passa al rap

José Antonio Monago, el president de la Junta d’Extremadura, té molt clara quina és la manera d’aproximar-se al jovent per convèncer-lo de què cal que el votin per la reelecció: un rap. Així, el seu equip ha contractat a la cantant del gènere, ‘Discípulo de la rima’, i el ballarí de breakdance, Chey Jurado, per fer una composició desconcertant que busca apropar el missatge ‘adoctrinador’ d’obra de govern al públic en general; sense estalviar-se les crítiques al PP espanyol.

Redacció
Redacció 09/04/2015

El portaveu del Comitè de Campanya del PP extremeny, Fernando Pizarro, va presentar ahir un desconcertant vídeo que ja ha superat les 22.000 visites, elaborat pel canal d’entreteniment ‘Hacemos Followers’ on es demana sense dir-ho explícitament, suport pel candidat a la reelecció José Antonio Monago. Des del PP diuen que aquest vídeo és una innovació en el camp de la comunicació política, i que a més compta amb la participació del talent extremeny jove i femení. Concretament, la reconeguda cantant extremenya 'Discípulo de la mía', i el campió d'Espanya de Breakdance, el també extremeny Chey Jurado.

El vídeo conté diversos imputs que es presten a tot tipus d’interpretacions: “cualquier sueño es possible mientras estemos unidos”, “Extremadura, nuestra única doctrina”, un missatge que es va repetint, o per exemple “porque estamos en contra que se suba el IVA cultural” la qual cosa no agradarà gaire als seus homòlegs de la Moncloa. De fet, Monago ja ha tingut diversos problemes amb companys del seu partit (d’Andalusia, per exemple, a més de amb el PP central), per anar massa per lliure.

El vídeo també demana “confiar en un gobierno que dice siempre la verdad, en un presidente más fuerte, más Valiente y más capaz” mentre apareixen imatges del president que ha estat acusat de sostreure diners per finançar-se viatges privats a les illes Canàries.