Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Experts en Jaume I de la UIB es reuneixen avui en un seminari sobre el monarca a Alacant

Especialistes en Jaume I i en la seva època de la Universitat de les Illes Balears (UIB) es reuneixen avui amb altres experts internacionals en el VII Seminari Internacional d’Història Medieval Jaume I (1208-2008), que se celebrarà a La Nucia (Alacant) fins dissabte que ve, 22 de novembre, segons van indicar avui en un comunicat fonts de la Universitat d’Alacant.

L’Àrea d’Història Medieval de la Universitat d’Alacant organitza, en col•laboració amb el Centre Internacional d’Estudis Avançats de la Corona d’Aragó (CIEAHCAM) i el Projecte Institucional de Recerca ‘Ivitra’, el VII Seminari Internacional d’Història Medieval Jaume I (1208-2008), que té lloc a la Seu Universitària de La Nucia.

Redacció
Redacció 20/11/2008

La trobada té per objecte ‘abordar l’anàlisi i posada al dia dels estudis sobre Jaume I i la seva època per la transcendència dels processos polític-territorials i les activitats culturals, socials i econòmiques en el context valencià, ibèric i europeu’.

Les jornades compten amb la participació de reconeguts especialistes procedents d’universitats i instituts d’investigació nacionals i internacionals, com la Universitat de Califòrnia-Los Angeles (UCLA) als Estats Units, la Université du Tolosa i les universitats de Saragossa, València, Illes Balears, Múrcia, Sevilla i Autònoma de Madrid. A més, intervindran alguns membres del grup d’investigació de la Universitat d’Alacant ‘Poder públic, societat i cultura en el regne de València, segles XIII-XV’.

Dirigit de manera conjunta pels professors de la Universitat d’Alacant, José Vicente Cabezuelo i Juan Antonio Barrio Barrio, el seminari està dirigit als estudiants universitaris, de manera particular als qui cursen Història i Humanitats i, especialment a tots aquells interessats en l’Edat Mitjana.

El curs té la possibilitat d’un servei d’autobús gratuït per als matriculats, que es preveu parteixi des de la Universitat d’Alacant cap a la Seu Universitària de La Nucia. Els alumnes que realitzin el seminari podran incorporar al seu expedient acadèmic dos crèdits de lliure elecció, segons van precisar les mateixes fonts.