Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Èxit d’inscripcions a la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la natura

Naturalisme subaquàtic, restauració d’espais naturals, jardins de papallones o tractament digital de fotografies de natura són algunes de les diferents i molt variades propostes que ofereix la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la natura que arriba enguany a la seva quarta edició. Tallers, excursions naturalistes, conferències, congressos i tota mena d’activitats són les que podreu trobar en els diferents cursos.

Redacció 27/07/2007

La Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la natura arriba enguany a la seva quarta edició. Com ja ha anat succeint als altres anys, s’han tornat a registrar uns alts nivells de inscripcions als diferents cursos que ofereix aquesta universitat. L’existència d’aquests cursos d’estiu aprofita aquesta estació calorosa per impartir diferents temàtiques, acompanyats de tallers, excursions naturalistes, conferències, congressos i tota mena d’activitats sempre al voltant del medi natural.

El ventall és molt ampli, amb cursos de 10 a 30 hores, de 30 a 35 i de 65 hores. També ofereix tallers de 15 hores i altres activitats d’entre les que destaquen Naturalisme Subaquàtic Restauració d’Espais Naturals Jardins de Papallones o Tractament Digital de Fotografies de Natura, tots ja sense places.


Breu història

Desprès d’anys de preparatius la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura va nàixer formalment l’any 2004 impulsada per la Universitat Catalana d’Estiu, la Institució Catalana d’Història Natural, l’Escola i l’Estació Biològica de l’Aiguabarreig.

Ja en la seva primera edició fou un èxit i en l’actualitat participen cada any uns 150 alumnes, que reben classes dels millors experts en ciències de la natura dels Països Catalans, Europa i Amèrica. En cada edició alumnes i professors l’han qualificat formalment “d’excel·lent” tant pels continguts com pel tracte i la relació entre organitzadors, professorat i alumnat.

Concert de comiat

Demà dissabte a vols de les 10 de la vesprada se celebrarà un interessant concert per tal de posar punt i final a l’edició d’enguany d’aquesta universitat d’estiu. El concert, que se celebrarà a la Plaça de la Viola de Seròs (Segrià) comptarà amb l’actuació del cantautor penedesenc Cesk Freixas, el grup vallesà de folk Pel broc gros i l’equip de punxadiscos La Faràndula so insistent que tancaran la nit amb una sessió de gresca catalana. El concert és d’entrada gratuïta per a tots aquells que s’hi vulguin acostar.