Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Èxit a l’Aplec dels Ports a Cinctorres

Ja són 29 anys d’Aplec de dels Ports i també 29 són els motius pels quals els organitzadors segueixen celebrant aquesta trobada festiva. Ahir diumenge va finalitzar l’Aplec amb èxit i un programa més que complet: Obrint Pas i Pirat’s Sound Sistema, cercavila pel poble i l’actor Toni Albà presentà el seu espectacle Audiència i-Real. La cloenda de l’Aplec fou ahir diumenge al vespre, després de les actuacions de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pepet i Marieta.

Redacció
Redacció 30/07/2007

“L’any que ve farà trenta anys del primer Aplec i, encara que per a molts puga ser sorprenent, la majoria de les reivindicacions que es llançaven en aquella primera reunió a la Todolella són encara algunes de les motivacions que enguany ens han empès a fer reviscolar l’Aplec. En les reivindicacions d’este vint-i-novè Aplec es barregen problemes històrics com la lluita contra el despoblament i la reivindicació de la unitat de la llengua i el seu ús social i institucional amb altres lluites més recents, com la integració dels immigrants arribats a la comarca en els darrers anys i el debat sorgit arran de la construcció de parcs eòlics que embruten l’aspecte del gairebé verge territori dels Ports.”

Així és presenten els organitzadors de l’Aplec dels Ports que enguany arriba a la seva 29a edició. I són també 29 els motius que expliquen al seu web, pels quals encara avui segueixen organitzant i celebrant l’aplec. I és que després d’un any de silenci torna amb amb el lema “Reviscolem!”. La programació era per bavejar, Obrint Pas i Pirat’s Sound Sistema, cercavila pel poble i l’actor Toni Albà presentà el seu espectacle Audiència i-Real. La cloenda de l’Aplec fou ahir diumenge al vespre, després de les actuacions de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pepet i Marieta.