Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Europa passa de Zapatero

Aquest dimarts es posava punt i final a la presidència espanyola de la Unió Europea, que segons Leire Pajín havia de ser un ‘esdeveniment històric planetari’, però que al final […]

Redacció
Redacció 07/07/2010

Aquest dimarts es posava punt i final a la presidència espanyola de la Unió Europea, que segons Leire Pajín havia de ser un ‘esdeveniment històric planetari’, però que al final ha passat, sent generosos, sense pena ni glòria.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha repassat la seva gestió durant aquests sis mesos davant l’Eurocambra, que -tot i que els mitjans de comunicació espanyols hi hagin passat de puntetes- s’ha mostrat decebuda i ha acusat Zapatero d’haver estat ‘part del problema i no de la solució’.

Més enllà de la nefasta gestió espanyola i del darrer revés de Zapatero a l’ús del català a l’Eurocambra, la fi de l”esdeveniment històric planetari’ no ha despertat cap mena d’interès a Estrasburg. Tal i com es pot veure a la fotografia de la sessió que l’eurodiputat Oriol Junqueras ha publicat al seu blog, la pràctica totalitat del Parlament europeu ha preferit qualsevol altra ocupació abans que escoltar el discurs del president espanyol i han dedicat a Zapatero una ‘solemne plantada’.